Ta pulsen på din hemsida!

Tänk strategiskt!

Ta hjälp av frågorna här nedan för att starta dina strategiska tankar kring din hemsida.

Ska du bygga nytt ska du inte underskatta tankearbetet och strategitänket innan du ger dig in i byggandet.

Och är det några år sedan du skapade din hemsida, så har kanske din verksamhet utvecklats utan att hemsidan har följt med?

Se till att hemsidan arbetar för dig och inte tvärtom!

 

Först och främst:

Kan du själv redigera din hemsida?

Att vara beroende av att någon annan ska göra dina ändringar på hemsidan är oerhört frustrerande.

Tänk att du vill gå in och ändra en sådan sak som företagets öppettider eller ett telefonnummer – det vill du förmodligen ha gjort från en dag till en annan.

Har du en hemsida som är enkel att administrera kommer du själv att kunna gå in och göra den ändringen och slipper vänta på att den där Någon Annan ska ha tid.

 

Punkt KullbergUtveckling 1. Syfte

När senast tänkte du igenom syftet med din hemsida? Har du samma syfte idag? Vill du informera? Sälja? Söka jobb? Föra dialog med kunder? Visa upp en portfolio? Bygga ditt varumärke?

Punkt KullbergUtveckling 2. Målgrupp

Riktar sig din hemsida till din målgrupp? Fundera ut vilken målgrupp eller vilka målgrupper du har. Hur kan du bygga hemsidan så att dessa känner att du talar till dem?

Punkt KullbergUtveckling 3. Innehåll

Visar innehållet på vilken kunskap du och ditt företag besitter? Förstår besökaren vad du erbjuder? Använder du de nyckelord som dina kunder kan tänkas söka efter när de vill ha tag på ett företag som erbjuder det du har? Genom att jobba med genomtänkta sökord i dina texter hjälper du kunder att hitta dig genom sökmotorerna.

Punkt KullbergUtveckling 4. Funktioner

Har du rätt funktioner på din hemsida? Kan du göra/lägga in det du vill där? Kan kunden hitta det hen förväntar sig av din hemsida? Använder du facebook bör din hemsida visa det, t ex.

Punkt KullbergUtveckling 5. Känsla

Besökaren ska få en känsla av vad ditt företag står för. Förmedlar hemsidan rätt känsla? Kan man känna igen företagets kärnvärden?

Punkt KullbergUtveckling 6. Färg och form

Stämmer färg och form överens med din grafiska profil? Det är värt mycket att satsa på en snygg sida med professionell layout och med bra bilder/foton så att du hjälper kunderna att känna igen ditt företag.

Stöd för att komma vidare med hemsidan?

Känner du att du vill ha stöd i processen är du varmt välkommen att höra av dig, så bokar vi ett möte irl eller via Skype.

Läs mer om KullbergUtvecklings trestegsraket för att utveckla eller skapa din hemsida.