Styrelsearbete viktigt, roligt, utvecklande

StyrelsearbeteStyrelsearbete möjliggör skapandet av bra verksamheter som ger nytta för andra. När vi jobbar tillsammans blir resultatet så mycket mer än 1+1!

Jag har alltid planerat och genomfört roligheter, och i min ungdom var jag känd för att ordna trevliga tillställningar för mina vänner. Jag var engagerad i styrelsen i en ungdomsförening och jobbade med planering och genomförande som barnledare redan som tonåring. Som egen företagare är nätverken viktiga, och för mig har det känts naturligt att vara med och bidra med det jag är bra på; att leda, planera och genomföra.

Det är stimulerande och utvecklande att se hur gott styrelsearbete kan skapa en verksamhet som leder till nytta och glädje för andra! KullbergUtveckling arbetar med hjärta för din verksamhet!

Mina styrelseuppdrag

Winnet Skåne

Winnet SkåneVice ordförande

Vid årsmötet 16 april 2015 valdes jag till ledamot av styrelsen. Sedan april 2017 är jag vice ordförande.

Valberedning

En av tre personer i valberedningen inför årsmötet 16 april 2015.

Vårt arbete är att undersöka om nuvarande styrelse vill och kan sitta kvar, samt att hitta ersättare till dem som ev slutar. Vi ska föreslå ordförande, ledamöter och revisorer.

Hemsida: Winnet Skåne

Kävlinge-Furulund Samverkan

Kävlinge-Furulund Samverkan Extra stämma 20141210Ledamot

2014-2016. 10 december 2014 blev jag invald som ledamot i interimstyrelsen för Kävlinge-Furulund Samverkan. Det är en samverkansorganisation för handel och andra företag, fastighetsägare och Kävlinge kommun. Syftet är att utveckla området från Furulund – Kävlinge City – Kävlinge Annehäll. Det ska bli intressant att se vad vi kan åstadkomma tillsammans! Omvald vid årsmötet 2015 samt 2016. Valde att avsluta mitt uppdrag i december 2016.

Nätverk Arbetslivet

Nätverk Arbetslivet Ordförande

2009-pågående. Nätverk Arbetslivet är en ideell förening som verkar för ett gott arbetsliv. Vi skapar plattformar för att främja samtalen om arbetslivets frågor, hur det ser ut, vad som gör det gott och mindre gott. Varje år genomför vi Arbetslivets Dag. Verksamheten bygger helt och hållet på vilka personer som för tillfället är engagerade och vad de vill engagera sig i.

Som ordförande är jag den som sammankallar styrelsen och ser till att arbetet kommer framåt. Ansvarig för marknadsföring och extern kommunikation via nyhetsbrev, hemsida, Facebook, Twitter och YouTube.

Nätverk Arbetslivet startade som ett forum på nätet 2007, kompletterades med ett fysiskt nätverk 2009 (lett av en planeringsgrupp), och 2011 bildade vi ideell förening. Initiativtagare är undertecknad (Maria Kullberg).

Hemsida: arbetslivet.se

Västra Hamnens Företagsgrupp ek.för

Ledamot/kassör i styrelsen

2012-2013. Ett uppdrag som till en början skulle bestå i att som ledamot i styrelsen bidra till att den utlovade verksamheten kom igång och genomfördes. Dock uppdagades en hel del underligheter då jag och tre andra nya valdes in i styrelsen med endast den gamle ordföranden kvar. Ingen ville egentligen ta rollen som kassör, så jag tog på mig den då jag insåg att det var det enda sättet vi kunde få någon rätsida på saker och ting. Min uppgift blev att försöka reda ut ekonomin som gick på knäna. Det dök upp fakturor som tidigare inte varit omnämnda, och även oförklarliga uttag från den ekonomiska föreningens konto. När vi insåg att skulderna var för stora kvarstod endast att begära föreningen i konkurs. Polisanmälan gjordes mot ordförande som tagit ut stora summor utan att kunna visa upp giltiga underlag för detta.

Jag sammanställde tidigare saknade medlemslistor och hjälpte medlemmarna att ordna ett par möten för att utreda möjligheten att ombilda föreningen. Då intresset tog en annan inriktning än det sammanhang jag först valt att engagera mig i, valde jag att kliva av den processen.

Övriga förtroendeuppdrag

Nomineringskommittén Årets Företagare

Siw och Bengt Jacobsson är Årets Företagare 2014Medlem i kommittén/representant för Höjdarna

2013-pågående. Inte egentligen ett styrelseuppdrag, men ett förtroendeuppdrag jag är stolt över. Uppdraget innebär att vi en gång om året går igenom samtliga inkomna nomineringar från allmänheten till Årets Företagare. Vi sållar bort dem som inte uppfyller grundläggande kriterier om företagets säte och stabil ekonomi i företaget. Sen vaskar vi fram de tre företag som sedan blir nominerade till att bli Årets Företagare. Därefter är processen ur våra händer. En konsult tar vid och tar fram en helhetsbild av företagen. Vid Årets Företagarfest i slutet på januari varje år sammanträder domarkommittén och beslutar vem som ska bli mottagare av utmärkelsen.

Höjdarna – nätverket för företagsamma kvinnor i Kävlinge kommun

Höjdarna - Nätverket för företagsamma kvinnor i Kävlinge kommun Medlem i planeringsgruppen

2008-pågående. Ansvarig för medlemsregister samt extern kommunikation via hemsida och Facebook.

Höjdarna drivs som ett nätverk med en planeringsgrupp. Vår ledstjärna är att varje aktivitet ska leda till affärsnytta för medlemmarna, och vi är idag ett starkt nätverk med 55-60 medlemmar som bor eller är verksamma i Kävlinge kommun eller vår omnejd. Vi har nära samarbete med Kävlinge kommun.

Hemsida: hojdarna.se

Nätverket Entré

Samordnare 

2008-2009. Nätverk för deltagare från Malmö Entreprenörsprogram på Malmö Folkhögskola. Ett fantastiskt nätverk av företagare som fortfarande flera år senare!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.