Maria Kullberg om …

… utveckling

Jag är socionom (fil mag) med inriktning på grupper och organisationer, och har vidareutbildning i arbetsvetenskap med kompetensutveckling som inriktning. Genom att knyta samman perspektiv från individ, till grupp och organisation, till samhälle och system, skapas en helhet som blir ett konstruktivt redskap för utveckling av en verksamhet eller större samhällsperspektiv.

Mitt intresse för samhällsutveckling har gjort att jag genom åren arbetat med entreprenörskapsfrågor, jämställdhet, hållbarhet, social innovation och regional utveckling. För egen del är utveckling en livsnödvändighet. Jag uppskattar sammanhang som utmanar mig till att lära nytt.

… projekt

Projekten har genom åren blivit många och av olika storlek och olika tidsperspektiv. Jag har skissat, sökt och genomfört själv eller med underkonsulter, men också arbetat med genomförande av projekt som andra sökt och fått medel för. Jag har också stöttat andra i deras projekt. Min styrka som projektledare handlar om att hålla samman arbetet med eller utan projektgrupp, att måla upp en vision och hitta vägar att nå dit.

… grupper

Jag började som barn- och ungdomsledare i slutet på 80-talet, och har utvecklat gruppledarrollen inom missbruksbehandling, kriminalvård, forskning, utbildning och projektledning.

… styrelsearbete

Jag har engagerat mig i planering och genomförande sedan tonåren och på den vägen har det fortsatt. Jag har varit aktiv i flera styrelser och planeringsgrupper. Det är alltid lika roligt att skapa goda verksamheter tillsammans med andra utifrån våra olika kompetenser!

… den digitala världen

Jag gillar de möjligheter som finns i de digitala kanalerna. Vi kan hålla kontakt och nå varandra utan att befinna oss på samma fysiska plats. Jag byggde hemsidor redan 2001 genom att lära mig html-kodning, var en early adopter av sociala medier, och det var självklart att lära mig hantera en mötesplattform som Zoom. Idag tar jag till lättanvända verktyg och pillar inte så mycket med koderna. Världen blir liten på ett positivt sätt och nya dörrar öppnas med de kanaler som erbjuds!

… sig själv

Som person är jag positiv, engagerad och målinriktad. Jag bor med min man, våra två barn och katt i Kävlinge i Skåne. Min fritid ägnas åt hem och trädgård och jag sjunger i kör.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.