Samlade resurser för dig som använder WordPress

Resurser för WordPressHär fyller jag på med resurser för WordPress efterhand jag hittar något intressant. Tipsa mig gärna i formuläret längst ner om något jag borde lägga till!

Klicka på rubrik/bild nedan för att komma till respektive resurs.

Google

Google

Det finns otroligt mycket skrivet om WordPress på nätet, och Google är din bästa vän i många fall. Det gäller ofta bara att komma på vad man ska googla på. Mitt bästa tips är att googla på engelska då det finns enormt mycket fler forum och överhuvudtaget fler WP-användare som är engelsktalande. Så ta reda på vad ditt problem kan beskrivas som på engelska och googla på det. Rätt ofta hittar man en lösning på så vis.

Skapa en webbplats med WordPress | Ladda ner PDF

.se Skapa webbplats med WordPress

En fantastisk resurs när du är på väg att starta upp en ny webbplats i WordPress och vill lära dig grunderna på egen hand. Välj att läsa direkt i webbläsaren eller att ladda ner som pdf.

What WP Theme is that? 

What WordPress Theme is that

Om du någon gång undrar vad en viss WPsajt har för tema, kan du här knappa in sajtens URL (länk) och få svaret direkt. Du kan också se vilka vanliga tillägg som används, dock visas inte alla.

Temat kan du ofta, men inte alltid, hitta namngett längst ner på sajten ifråga. Gör den inte det kan du testa länken här ovan. Eller så kan du välja att visa sidkälla för sajten och läsa igenom koden efter ’domänen.se/wp-content/themes/tematsnamn/style.css’, brukar komma några rader ner.

Webbmekanikern: 11 vanliga frågor om WordPress

Webbmekanikern 11 vanliga frågor om WordPress

Varför går inte mina ändringar igenom? Var hittar jag min statistik? Varför visas fel bild när jag delar min sajt på Facebook? Hur ändrar jag det här i designen? Varför är min sida helt vit? Hur ändrar jag i sidfoten? Varför kan jag inte ladda upp filer via WordPress? Vilket tillägg för kontaktformulär är bäst? Hur fungerar menyn? Hur fungerar child themes? Hur flyttar jag WordPress från exempel.se/underkatalog till exempel.se?

Bädda in YouTube-filmer i WordPress

Hur du bäddar in en film från YouTube, en fil från SlideShare, ett foto från Instagram m m.

 

Tipsa mig om du saknar någon resurs för WordPress här!