blippblipp - guide för att stänga av ljudet på Facebooks aviseringar. KullbergUtveckling

Stäng av ljudet på Facebooks aviseringar

Stäng av ljudet på Facebooks aviseringar – en liten guide:

Har du precis som jag stört dig på det nya ”blippet” på Facebooks aviseringar? Det kom plötsligt igår, tror jag det var. För att få arbetsro behöver man stänga av sådant, precis som för mailens aviseringar. Varje gång det blippar tvingas tanken ägna ett ögonblick åt att registrera vad som hände och det tar fokus från det du höll på med egentligen. Frågar du Eva Jansén på Oglio Utveckling sparar du timmar varje vecka på att se över din ställtid som orsakas av sådana aktiviteter bl a.

Jag som har många ärenden på Facebook i jobbärenden, låter ofta ett fönster ligga öppet i bakgrunden medan jag jobbar vidare med annat. Då kan jag enkelt kika in för att slutföra något eller svara på frågor eller liknande. Men när detta blippandet började märkte jag med en gång hur störd jag blev av det. Så väck med det!

blippblipp - guide för att stänga av ljudet på Facebooks aviseringar. KullbergUtveckling

Som tur är, är det enkelt att stänga av ljudet på Facebooks aviseringar:

– Gå till https://www.facebook.com/settings?tab=notifications&view
– Välj ”Aviseringar” i menyn till vänster
– Se avsnittet ”Så här blir du meddelad”
– Klicka på ”Via Facebook”
– Ta bort bocken i rutan ”Spela upp ett ljud när du får en ny avisering”

Facebook: stäng av ljudet på aviseringar

Klicka på bilden för att få en större bild om du behöver bättre vägledning på var du hittar alternativet för att stänga av ljudet för Facebooks aviseringar.

…och lugnet lägrar sig igen… 🙂

Med detta önskar jag en härlig fredagkväll och helg!

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)