Panlegis – varning!

År 2010 skrev jag ett varnande inlägg på nätet; ”Varning för Panlegis”. Anledning var att jag själv fått post från företaget, och att jag kort innan det fått en varning för dem. Det visade sig snart finnas fler drabbade. Häromdagen blev jag påmind om det här och kunde konstatera att inlägget har över 74 000 (sjuttiofyra tusen) visningar. Ett tecken på att många googlar på företagsnamnet.

EDIT: Inlägget här är ursprungligen publicerat 6 mars 2015. I mars 2016 hade ovan nämnda inlägg 83 000 visningar och människor fortsätter kontakta mig efter att ha råkat ut för företaget. Mars 2017 var siffran 87 400 visningar och april 2018 var den 89 875 och Panlegis fortsätter på samma vis. 

2010 var det en bekant som hade varit i kontakt med Panlegis (vem minns jag inte längre). Hon hade ringt upp efter deras utskick då hon ville ställa några frågor. Hon ville inte köpa något utan bara få information, men ändå hade Panlegis dragit pengar från hennes konto som om de hade ett avtal.

Hur som helst så har jag denna veckan fått ett samtal från en förtvivlad människa som fått pengar dragna. I förra veckan ringde en annan vars kompanjon blivit drabbad och avlurad kortuppgifter. De hann dock spärra kortet så inga pengar drogs. Och för några månader sen, kring jul, tror jag, ringde en annan förtvivlad person som blivit av med 6-7 000 kr.

TILLÄGG: Dessa kontakter har fortsatt under 2015, 2016, 2017 och 2018. Många människor har blivit lurade. 

Varning för Panlegis!

Varningstriangel - varning för blufföretag

Det Panlegis erbjuder är tjänster för att starta upp företag. Uppenbarligen har de tvivelaktiga försäljningsmetoder, även om deras tjänster i sig är lagliga.

De har webbformulär där du kan lämna kontaktuppgifter för att få mer information. Du kanske vill beställa en broschyr, men tvingas lämna telefonnummer för att kunna skicka formuläret. Du får ingen broschyr, men väl ett telefonsamtal. Personen som ringer upp namnger sig och säger sig företräda Panlegis. Det finns även ett annat företag som erbjuder samma tjänster där folk också råkar illa ut, så var vaksam om någon pratar om SUF-bolag, att kunna starta bolag utan startkapital och liknande tjänster.

Den korta varningen är ”dra öronen åt dig om Panlegis ringer”.

 • Skickar de papper till dig ska du inte skriva under.
 • Bestrid fakturor som du inte tycker är korrekta genom att skicka ett mejl t ex.
 • Skriv aldrig under med din namnteckning för att undvika risk för missbruk av din underskrift.

Vill du ha mer kött på benen får du gärna läsa hela ursprungliga tråden: Varning för Panlegis. Där finns mitt ursprungsinlägg, inlägg från andra drabbade och en uppdatering från mig kring de kontakter jag hade under 2015.

SUF-bolag

SUF är en förkortning för Svensk Utlandsregistrerad Filial. När jag var i kontakt med Bolagsverket säger de att den vanligaste missuppfattningen bland de som gått in i detta är att man har fått ett svenskt aktiebolag. Det har man inte. Man är ingen juridisk person i Sverige, bara i England. Läs på Bolagsverkets hemsida: En filial är inget aktiebolag.

Med tanke på den marknadsföring som Panlegis använt sig av (panlegis.se/suf-engelskt-ab) så är det inte konstigt att folk uppfattar fel:

Panlegis SUF - prisvärt AB - vilseledande info

Du har en filial i Sverige och får ett svenskt organisationsnummer, men avtal och därmed ev tvister måste lösas genom det engelska bolaget. Det kan bli besvärligt. Det är också så att en del företag och organisationer i Sverige kan dra sig för att göra affärer med en SUF av just den anledningen. Behöver du hjälp med din bokföring kan det även vara svårt att hitta någon som kan din bolagstyp.

För att ditt bolag ska bli registrerat i England behöver du ha undertecknat de engelska dokumenten. Utan det har du inget fullvärdigt bolag och hade inte kunnat öppna någon svensk filial. Momsregistreringen, som jag uppfattar det, görs i en separat process och där krävs inte din underskrift.

TILLÄGG december 2016: 

Anmäla till reklamationsnämnden?

Jag hör ofta att Panlegis hänvisar till att man beställt en tjänst att starta företag och därför inte kan åberopa ångerrätten (som ju bara gäller konsumenter och inte näringsidkare). Det som hade varit intressant att få prövat är det faktum att många av er som har drabbats inte alls har kontaktat Panlegis för att ingå ett avtal. Många av er har fyllt i ett formulär på nätet för att få en broschyr hemskickad för att kunna läsa mer. Istället för att skicka broschyren ringer Panlegis upp och övertalar dig efter en stund att lämna ut kortnumret, under löfte att inga pengar ska dras förrän du bestämt dig slutligt. Många av er berättar att ni skulle få en bekräftelse skickad, t ex per e-post. Den kommer aldrig men pengarna dras samma dag. Det vore därför intressant att få prövat av ARN (Allmänna reklamationsnämnden) huruvida ångerrätten gäller eller inte i ett sådant läge. Man är ju de facto inte näringsidkare förrän man startat sitt bolag…

Så överväg en anmälan dit! Läs mer på http://hallåkonsument.se.

–> Har de dragit pengar för dig utan att du godkänt det ska du även göra en polisanmälan.

Passar på att vinka till alla på Panlegis som brukar kika in här och läsa. 👋🏻

Följ mig

Maria Kullberg

Verksamhetsutvecklare at KullbergUtveckling AB
Projektledare för företags framgång! Målfokus och marknadsföring (hemsida och sociala medier) är kraftfulla verktyg i utvecklingen. Driver projekt, håller kurser och föredrag, samt hjälper enskilda företagare.
Följ mig

Latest posts by Maria Kullberg (see all)

90 Kommentarer
 1. Ingemar Nyberg
  Ingemar Nyberg says:

  Jag har också blivit blåst av Panlegis..Jag hade sett deras annonser på webben i ett spelprogram tror jag. Jag ringde Panlegis för att kolla om deras erbjudande var gynnsamt för mig. Man förklarade hur en bolagsbildning via Englandgick till och ville reservera ett belopp för att bekosta en bolagsbildning.
  Man kan ju tycka att man skulle banga för att lämna ut kortinformation, men jag hade fått göra det i somras för att kunna hyra en bil iItalien, så jag trodde att det var en normal åtgärd.
  Men jag fick aldrig svar på frågan om en sådan bolagsbildning var rätt grej för mig. Plötsligt sätter man igång att läsa upp ett avtal för mig. Jag protesterade tydligt två gånger och sade att jag inte vile beställa något uppdrag.
  Två timmar senare kommer ett mail från Malta där man tackar för min beställning och man kommer att dra 7000 SEK från mitt konto.
  Jag ringde omedelbart SEB och begärde att de skulle stoppa utbetalningen eller åtminstone kolla att jag gjort en beställning, men det kunde man inte göra. Så jag spärrade kortet och har polisanmält händelsen. Men på två månader har ingen hört av sig från polisen.

  Svara
 2. Beatrice Schill
  Beatrice Schill says:

  hej jag har oxå blivit grund lurad ville bara först bara ha lite info i mailen INTE ATT DE SKULLE LURA MIG PÅ 10 000KR USCH 🙁 HAR POLIS ANMÄLT ÄRENDET. VILL VARNA ANDRA TOM BOLAGSVERKET AVRÅDER ATT HA NÅTT MED DOM ATT GÖRA!!!!

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Men oj, så tråkigt att läsa att ni är flera stycken som har råkat illa ut på sistone. Det är precis som att det går i omgångar. 🙁

   Vad var polisens reaktion kring det hela?

   Svara
 3. Tatiana Hedström
  Tatiana Hedström says:

  Det hände med mig…just innan jul…jag gjorde polisanmäl och spärrade kort, försöker kämpa emot. Kan vi göra något mot detta ”etablerade tjuvar”?! Det är nog!

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Fy, så tråkigt! Hann de dra pengar från dig, eller var du tillräckligt snabb? Jag önskar jag hade ett bra förslag på vad man kan göra – jag vet inte vad polisen säger om det?

   Svara
   • Tatiana Hedström
    Tatiana Hedström says:

    De dragit 350 еuro och skickade faktura för 670 еuro.
    Jag har gjort polisanmäl men fått inte svar. Panlegis vill inte skicka avgiften tillbaka och aldrig svarade vid e-mail.
    Jag ska försöka kontakta sociala media.

    Svara
 4. Thomas Ruuth
  Thomas Ruuth says:

  Jag varnar både för SUF-bolag och Panlegis! SUF är ingen bra lösning iom man inte har nåt inflytande och/eller vet vilka gökar man har att göra med, plötsligt kanske moderbolaget i England bara försvinner, då står man ju där… Sen Panlegis, jag ville ha info om bolagsbildning och inget annat, efter några dagars samtalsbombning från deras sida så kunde jag svara, efter några inledande frågor så börjar dom stylta upp en bolagsbildning som endast kostar 3 500:-…! Men jag skällde ut dom direkt att jag har inte beställt några av era tjänster och heller inte kommer göra det!!! Dom är inte lite fräcka!!! Tur att jag inte lämnade ut några kontouppgifter!!!

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Nej, jag håller med dig angående att SUF-bolag sällan är en bra lösning. Det gäller att veta vad man ger sig in på!

   Din historia är inte speciellt unik – man klickar i någonstans att man vill ha mer info, och helt plötsligt befinner man sig i ett samtal där de uppför sig som om man redan har beställt en tjänst. Skönt att du inte lämnade ut några kontouppgifter och sa ifrån att du inte önskade deras tjänster. Jag har återigen blivit kontaktad av människor som blivit lurade av detta tråkiga företag, så det fortgår som om inget hänt. 🙁

   Svara
 5. Chris
  Chris says:

  Beställde bolag genom dem tyckte att det lät som en bra ide efter jag läst på lite. Det är det inte om du måste ha deras hjälp att hantera bolaget i England. De vill ha 270 euro per år för en engelsk adress plus årlig redovisning (sekreteraravgift). Detta är något de ”missar” att meddela när du startar bolaget. De missar oxå att säga att det ingår första året och förnyas automatiskt 60 dagar innan årsavgiften gått ut. Rena bedrägeriet och olagligt enligt svensk lag. Dessutom är det 1min jobb att själv redovisa online i England, värre med en Engelsk adress kanske om du inte känner någon. Vad som heller inte framställs är att de behåller kontrollen på ditt Engelska bolag, tänkvärt!
  Som andra sak sålde de ett ekonomipaket för 500 euro, vilket bara är en förmedlingsavgift, bättre och bilägare att hitta din egen ekonomifirma.

  Men värst är nog deras säljmetoder, sjukt luriga och hala. Bra på att prata fram tills du betalt, sedan står du där själv, 0 hjälp då de bara hjälper till med den Engelska biten. I Sverige får du hantera allt själv, inklusive svenska avgifter för att starta upp bolag. I själva verket blir det dyrare med SUF än med ett AB när alla avgifter är hopräknade. Avgifter som du helt eller delvis slipper med ett AB.

  Nej, håll er borta från dessa skojare. Själv bestred jag deras sekreteraravgift, som de så fint kallar det, då jag inte beställt denna ”prenumeration”. De jagade nästan livet ur en, ringde flera gånger per dag, rent hotfulla och sjukt påstridiga. När jag blockerat de svenska numren började de med norska etc, så jag letade upp alla och blockade dem alla. Nu två månader senare har det blivit tyst. 🙂 Så stor varning för dessa tokstollar, bättre med AB, annars gå till company house i england själv och starta, bättre och billigare.

  För att bli Panlegis-fri använda denna lista och spärra allt så slipper du dem;
  031-313 92 37
  040-684 94 36
  075-757 50 54
  08400062005
  031-313 92 35
  08-124 513 29
  +47 21 93 21 32
  08-400 062 00
  +47 56 90 12 35
  +47 21 93 21 30
  +47 21 93 07 60
  +47 21 93 21 44
  +47 21 93 21 36
  +47 21 93 21 40
  +47 21 93 21 38
  +47 815 69 335
  +47 21 93 21 31
  +47 21 93 21 47
  +47 38 90 01 31
  +47 21 93 21 39
  +47 21 93 21 37
  +47 21 93 21 48
  +47 21 93 21 41
  +47 21 93 01 85
  +47 21 93 21 49
  +47 21 93 21 45
  +47 21 93 21 30
  +47 73 79 09 61
  +47 21 93 21 42
  +47 21 93 21 33
  +47 21 93 21 32
  +47 21 93 21 43
  +47 02435
  +47 21 93 21 35
  +47 21 93 21 34

  Svara
  • Birte
   Birte says:

   Jeg kom i kontakt med Planlegis 30 august-17.
   Ville ha et AB, men fikk senere beskjed om at jeg hadde bestillt to filialer, noe jeg ikke hadde.
   Selgeren manipulerte meg til å betale for noe jeg trodde var et AB. Selgeren sa han skulle trekke ca 5000 kr av Mastercardet mitt, men trakk kr 25.000,
   for noe helt annet. Deretter trakk han tilsammen over kr 25.000 til, for ting han påsto at jeg bare måtte ha, ellers ville alt bli feil…
   Det er dyrt å bruke advokat, men om flere går sammen om å dele på utgiftene, blir det ikke så
   mye å betale på hver. La oss stoppe disse bedragerne en gang for alle og forsøke å få tilbake pengene våre. Selv om hovedbanden befinner seg på Malta er Planlegis i Sverige (tror jeg).

   Ring meg på mobil 0047 92120085. Bor i Sverige men har hemmelig tlf.nr. og norsk abb.

   Svara
  • Luther Paz
   Luther Paz says:

   Hej,

   Jah blev också lurad. Hur slippte du betala ”prenumerationen?” De hotar att rapportera till engelska myndigheterna.

   Svara
  • Arne Årman
   Arne Årman says:

   Detta förbannade skojare med en Nicklas Bäckström i Spetsen Malmö , lurade av mig 8.300:- .
   Ett förbannat företag fullt av Bedragare och en massa fuffens…
   Lås in packet och släng bort Nyckeln…

   Svara
 6. Anonym här.
  Anonym här. says:

  Hejsan. Jag jobbade en stund som programmerare oss panlegis då dom hade vanlig support som nått företag hade outscorsat till dom. Å det värsta med panlegis är att dom sitter nere på Malta å då Sverige ej har så bra polis kontakt med Malta kan dom ej stoppa panlegis framgång. Jag vill helst vara anonym här. Men maila mig om du har några mera frågor. Jag jobbar inte där längre å hoppas att dom inte klarar sig så mycket längre. Så jag kommer svara ärligt på alla frågor som ställs via mail eller telefon.

  Svara
  • Lotta
   Lotta says:

   Hej!
   Jag har tyvärr blivit ”pålurad” ett SUF bolag på psnlegis. Nu vill jag dra mig ut pga att min enskilda firma ligger 80000kr minus enl resultatrapporten och den summan blir då en skuld i AB. Har blivit deb 605EU 2 x på företagets kreditkort. Enl tel vill dom inte återbetala. Har du något tips?

   Svara
  • Birte
   Birte says:

   Hei Anonym.
   Kan du ringe meg på mobilnr. 0047 92120085
   angående Planlegis, så ringer jeg deg tilbake. Eller send en SMS med ditt mobilnr.
   De har nettopp lurt meg for over kr 50.000 av mine sparepenger. Jeg er norsk, men ingen oljemiljonær.
   Bare en vanlig pensjonær som ville starte et lite firma, mest som hobby.
   Trenger noen opplysninger og gode råd.
   Jeg har ikke registrert de to filialene de mener jeg har bestillt. Håper jeg kan slippe fri fra dem om jeg ikke registrerer dette hos Bolagsverket.
   Vet du om jeg må betale for mellom registreringen?
   Har ikke gitt dem min underskrift.
   Jeg har sperret mitt Mastercard, men er redd de skal misbruke min ID eller plage meg i ettertid.
   Mange hilsen
   Birte

   Svara
  • Anonym
   Anonym says:

   Du fortsätter att lura folk med att säga att du inte längre jobbar där, vilket jag tror att du gör. Att skicka mail till dig med frågor ang de där bedragarna skulle jag aldrig göra, vilket du vidareberfodrar till dem.

   Svara
 7. Stefan Jakobsson
  Stefan Jakobsson says:

  Hej på er alla.
  Jag blev nyfiken på vad SUF var och beställde en folder om detta. I dag ringde en Nicklas upp mig när jag precis hade parkerat bilen. De försökte vara vänliga men hade en aggreciv marknadsföringen så jag blev på min vakt. Tyvär så lämnade jag ut mitt id, men när de ville ha kortnummer omgående på ett aggrecift sätt så började jag dra öronen åt mig. Jag vill först ha foldern och sedan göra mitt beslut. Det satt långt inne men i morgon kl 1200 skulle de ringa och jag skulle skriva på något avtal. Bäst att Goggla på detta företag och fann en hel del kommentarer om företaget. Tack för det men jag hade nog ändå bestämt mig att skriva på något avtal p.g.a deras sätt att framföra avtalet och deras SUF. Kan de utnyttja mitt personnummer som jag lämnade? De låssades att deras företag godkänt mitt firmanamn .vilket ju redan fanns registreserat.. Blir orolig om vad de kan göra nu när de har mitt personnummer?

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Så tråkigt att höra att du blivit drabbad av deras försäljningsförsök. Så de ringer alltså upp istället för att skicka foldern som du trodde dig beställa? Fult bara det! Bra att du höll dig på din vakt.

   Det verkar som att Panlegis ibland registrerar något hos Bolagsverkets motsvarighet i England, och det kan de tydligen göra utan en underskrift. Sen kräver de en avgift för detta eller för att ta bort registreringen de har gjort mot ”kundens” vilja. Det är så jag uppfattar det hela. Har de inte ditt kontonummer/kortnummer kan de i alla fall inte dra pengar från dig. Och har du inget avtal med dem har de inte rätt att kräva dig på några heller.

   Svara
 8. Micke Nilsson
  Micke Nilsson says:

  Jag blev lurad igen av Panlegis. Förra året blev jag ”som alla andra” lurad att starta ett SUF bolag .Pengar drogs från mitt konto och efter någon månad fick jag ett registrerings bevis från England . Jag har inte skrivit under några papper men ändå har jag ett företag i England . Är det lagligt att registrera ett företag utan någon namnteckning . Jag har polisanmält Pangelis och efter ett tag fick jag ett erbjudande om att ta bort artikeln mot att dom avregistrerade mitt företag i England gratis . Som vanligt har dom återligen lurat mej genom att be mej betala en avregistrerings avgift . . Ska skriva många artiklar till alla företags forum som finns på nätet och varna för detta bolag . Vad kan jag göra ? hur avregistrerar jag företaget

  Svara
  • Chris
   Chris says:

   >Micke,
   Var precis vad de försökte göra med mig med. Därför är det första du ska göra när du känner dig lurad är att beställa nytt kreditkort, så firmor som Panlegis inte kan dra mer pengar.
   Här hittar du all info hur du stänger ett företag;
   https://www.gov.uk/topic/company-registration-filing/closing-company
   Lycka till, trist att höra att de lyckades dra mer pengar från dig bara, svinbolag verkligen. Fattar inte hur dessa människor kan sova på natten.

   Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Du menar alltså att Panlegis skulle avregistrera företaget kostnadsfritt, i utbyte mot att du tog bort vad du skrivit om dem, och att de sen krävt dig på pengar för den tjänsten? Sanslöst.

   Jag vet inte riktigt vad som krävs för att starta ett företag i England, men uppenbarligen är det något som Panlegis lyckas registrera utan din underskrift. Har du fått någon form av registreringsbevis från England?

   Svara
   • Micke
    Micke says:

    Jag fick ett registreringsbevis från England . Historien slutar inte här . Ett halvår senare ringer det en person som uppger att han heter Ocke Roland Johansson från Hamok group i Norge och säger sig ha kommit åt Pangelis uppgifter om vilka företag Pangeils har ”lurat” och talar om vilka katastrofala följder det kan innebära att ha ett SUF bolag . Han fortsätter att övertyga mej om att avregistrera företaget för en blygsam summa på 2750 kr . Jag betalar den summan för att slippa kostnader i framtiden . Nu ett år senare har jag fortfarande mitt SUF företag i England . Snacka om dubbel blåsning

    Svara
    • Chris
     Chris says:

     oj, stackare, men nu skriver jag detta till alla andra där ute. Ingen annan än du och den som är skriven som ”secretary” kan göra något med ditt företag. Panlegis sätter sig själva som detta, vilket är vad jag skrev ovan något de tar betalt för efter andra året. Lureri och bedrägeri. Antingen betalar du Panlegis så de får avslutat skiten, eller så får du bita i äpplet och skicka in dokumenten för att avsluta bolaget på egen hand. Ingen annan kan göra det.

     Svara
     • Maria Kullberg
      Maria Kullberg says:

      Bra med dina tips här, Chris!

      Har du förstått vilket underlag Panlegis behöver för att registrera ett bolag i någon annans namn? Det är fler än Micke här som undrar det.

     • Chris
      Chris says:

      ”Bra med dina tips här, Chris!

      Har du förstått vilket underlag Panlegis behöver för att registrera ett bolag i någon annans namn? Det är fler än Micke här som undrar det.”
      Av någon anledning gick det inte att svara innan, och går ännu inte på det inlägget, men svarar på mitt egna istället.

      Nu är jag ingen juridisk expert alls, men du skriver på papper som du får hemskickat att du vill de ska vara ”secretary” för bolaget, du lämnar även ett inspelat kontrakt/uppdrag att starta ett engelsk bolag. Antar att det är allt som behövs?

     • Maria Kullberg
      Maria Kullberg says:

      Ah, det är trådningen som tar slut efter fem nivåer. Det blir svårläst med för många nivåer, därav begränsningen.

      Om det krävs ett underskrivet papper är frågan varför de påstår att de har registrerat något för folk de bara haft telefonkontakt med… Fejkad underskrift eller tomt hot?

    • Maria Kullberg
     Maria Kullberg says:

     Det är ju så fräscht och trevligt allt det här… Låter som att det finns en koppling mellan det norska företaget och Panlegis då, vad låter jag vara osagt. Tråkigt att du har blivit drabbad dubbelt upp!

     (Bara för att hålla isär begreppen; SUF innebär att man har en svensk filial till ett utländskt bolag. Det tror jag inte du har, på din beskrivning att döma, utan ”bara” ett engelskt limited-bolag.)

     Svara
     • Chris
      Chris says:

      Panlegis är väl ett norskt bolag från början?, och de äger lite olika företag i norden. Finns mycket info om dem på nätet om man orkar söka.
      De mest kända företagen jag hittat i deras lurendrejeri-sfär är:
      Nuf/Suf – Företagsetablering.. tja.. detta kan vi.
      Phonexica: Säljer sveriges sämsta elavtal.
      Universal Telecom: Säljer usla telefonabonnemang

 9. Maria Kullberg
  Maria Kullberg says:

  Samtal nyligen. Hade fyllt i formulär på nätet att information önskades skickad. Fick telefonsamtal istället och blev avlurad sitt kontonummer. 🙁

  Det är så tråkigt att höra, och jag kan bara tipsa om att skydda sitt konto i ett sådant läge!

  Svara
  • Chris
   Chris says:

   ”Om det krävs ett underskrivet papper är frågan varför de påstår att de har registrerat något för folk de bara haft telefonkontakt med… Fejkad underskrift eller tomt hot?

   Om de inte ingått något avtal, så är det nog bara tomt hot. Ser inte hur de skulle kunna driva något utan att någon form av täckning.
   Men tyvärr är folk väldigt rädda överlag i Sverige mot företag, betalar hellre än att ta strid. Synd och det är det Panlegis lever på.

   Svara
 10. roger
  roger says:

  O mig ochså. Blåst på 6400 idag vill de 4000 till ett bankkonto. De håller ju till på Malta. Vad ska vi göra med dessa blåsare?

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Förlåt att jag missat din kommentar! Så tråkigt att du är drabbad. 🙁 De har dragit pengar från dig utan att du gett OK till det, förstår jag. Hur bevisar de att ni har ett avtal egentligen?

   Svara
 11. Christina Windh
  Christina Windh says:

  Har blivit lurad jag med men jag blockar telefon-nr. som jag tycker är oönskade. Samt gåt in på internetbanken och spärrat mitt kort för internet-köp.

  blivit lurat på 14 000:- i november 2016.

  Svara
 12. patrick
  patrick says:

  har med blivit uppringd av dom.var väldigt bra på o prata .men blev misstänksam när jag skulle lämna kontonummer.så lämna ej det till dom.Men har min adress tyvärr och personnummer.hoppas dom inget kan göra då?så man får någon räkning från dom.

  Svara
 13. Kenneth Larsson
  Kenneth Larsson says:

  Skrev just ett inlagg. Glömde att tillagga att de inte har mitt kontonummer. Inget har sagts om kostnader utöver bolagsregistreringen. En avregistrering kommer jag att göra sjalv. Adressen för det har jag.
  Panlegis startade upp bolaget med Engelska Pund 100, vilket jag tycker ar OK, för minimi-beloppet på 10 pund, verkar lite snålt. Jag har betalat in 2900 Kr och kravs pa 3100 Kr till, vad kravs for att komma undan den avtalade biten. Minns inte att jag skrivit under något innan eller under bestallningen annat an de dokument som skulle gå till registreringsansökan.

  Svara
 14. Louise
  Louise says:

  Blev lovad guld och gröna skogar!
  Upplurad till tusen!
  Betalat massor!
  Hur kan jag avvveckla detta?
  Vill inte ha med dom mera att göra, mitt liv är verkligen förstört tackvare att jag trodde på allt de sa
  Jag vill bara slippa allt just nu
  Mitt liv är slut

  Svara
 15. Henrik Lagercrantz
  Henrik Lagercrantz says:

  Jag såg precis annonsen och tyckte det verkade intressant så jag skrev in mina uppgifter. De ringde direkt och ville också att jag skulle tacka ja på en gång och lämna ut kortuppgifter. såg denna varning samtidigt som jag pratade med dem så jag lämnade inte ut mina uppgifter. Har jag ingått något muntligt avtal nu eller kan jag häva detta? Tyckte det verkade för bra för att vara sant, AB utan insats…

  Svara
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Hade du lämnat kortuppgifter så hade jag sagt att du spärra kortet med en gång! De kommer säkert att försöka säga att du har beställt något men då får du ju hävda att du inte har det och så låta bli att betala om de skulle skicka räkning.

   Svara
  • Gert Persson
   Gert Persson says:

   Jag googlade på killen som presenterade sig som Sebastian Scherman från Panlegis. Och av en ren händelse finns det nedanför en länk till denna tråd on Panlegis. Sammanträffande eller?

   Svara
   • Gert Persson
    Gert Persson says:

    Tydligen Googles sökmotor som bestämmer.’
    Panlegis jobbar seriöst med SUF. Vilket är väldigt vanligt förekommande företagsetablering i Europa då EU i sitt regelverk promotar fri företagsamhet och rörlighet mellan länderna.
    Bolagsverket registrerar fler och fler. Regelverket är ej helt utrett men tills vidare är det helt ok.

    Svara
 16. Malin
  Malin says:

  MIn 73 åriga pappa har de i dagarna lurat på 16000kr då det påstått att de ska avregistrera ett företag de aldrig avregistrerar. Detta efter att pappa först blivit lurad av några i England och köpa två bolag, dessa ville han nu avregistrera och har inte lyckats med det i Sverige.

  Svara
 17. Alexander Björk
  Alexander Björk says:

  Hej, blev lurad av panlegis för ett år sen då de lurade mig att starta ett SUF och tvingade mig att ge dem mina kortuppgifter, de drog ca 3000 kr bara så där. Jag polisanmälde och bytte kort direkt. Nu för en vecka sen skickade de faktura och för 2 dagar sen skickade de en påminnelse på den. Idag skickade de hot om åtal samt böter om jag inte betalar. Jag är livrädd! Vad ska jag göra?

  Svara
 18. Matte
  Matte says:

  Hej, vart lurad av Panlegis nu i Fredags den 6/10-17 dom drog 4.500 kr även fast vi inte hade haft kontakt sen i början av Sommaren. Om man bara fick tag på någon av dom där skithuvuden som jobbar där. Dom är välkomna hem till mig om dom vill lämna böter till mig också. Hoppas att någon får stop på dett där ””företaget””

  Svara
 19. Per
  Per says:

  Förstår att Panlegis skall man inte göra affärer med men känner någon till en seriös kontakt för bildning av SUF ?

  Svara
 20. ingalenna lagergren
  ingalenna lagergren says:

  Hej. Jag tecknade ett avtal med nämnda bolag 2014 de tog ut 2 avgifter ett för registrering ett för årsavatal för att sköta pappaersarbete i england.. Sedan var det upp till mig att fortsätta mitt samarbete år 2 och att jag skull e rhålla kontakt efter 9 månader dvs 3 månader innan jag skulle förnya avtalet inför period 2.
  Detta hände inte men tände inte Jag fick informationen att om jag inte förnyade avtalet skulle ingenting hända.
  Samarbetet skulle upphöra det visade sig inte stämma när det förlöpt ett år ungefär..
  1/ fick jag hotfulla samtal från för mig okända nummer om jag inte betalade omgående skulle mitt företag i england upphöra omgående
  2/ Fick samtal från an men med norsk dialekt han sade sig köpt upp min skuld till ovan bolag för period 2 ( vilket jag inte tacknat avtal för)
  3/ samma sommar och höst fick jag brev och samtal från ett norskt advokat bolag som fått i uppgift att driva in pengarna.

  i båda ovan fallen bemötte jag dem med tystnad
  Förra året fick jag brev från ovan bolag att jag skulle bli ekonomiskt ansvarig för företagets juridiska kostnader att hålla liv i bolaget i england. Jag trodde det var vilande
  Till sist i höstas har jag fått mail från ett inkassobolag om att de vill ha betalt för period 2.
  tilläaggas bör att mina bolag inte längre exixtrerar.

  Svara
 21. Malin Skoog
  Malin Skoog says:

  Jag har nu åkt på detta!! Mår inte alls bra och de vill att jag ska se det som en investering i mig själv, men vill bara sjunka genom jorden och inte leva längre.
  Vad ska jag göra? Fakturan på 700 euro är betald men allt blev så fel direkt! Är egentligen en smart tjej men detta är bara för jobbigt att jag gick med på detta. Det måste gå att avregistrera allt och kanske få tillbaka en summa! Någon vänlig själ som kan hjälpa en ung tjej som inte vill något annat än att leva med gott samvete

  Svara
 22. Steinar Nilsson
  Steinar Nilsson says:

  Hej,

  Förstår inte denna aggression mot Panlegis de har inte gjort något fel ! Upplägget är helt sanktionerat av EU
  och själv har jag enbart goda erfarenheter av deras information och agerande
  Vi i vårt företag agerar globalt så därför är detta upplägg ett bra sätt att nå kunder utanför EU med att ha ett
  LTD bolag registrerat i England !
  Allt kan väl inte deras fel utan alla måste väl ta sitt ansvar ! Detta sätt att registrera bolag är inte olagligt utan
  helt sanktionerat av EU ! De har registrerat tusentals bolag som är nöjda med deras service.
  Så varför denna bitterhet !
  Hälsningar // Steinar Nilsson

  Svara
 23. anonym
  anonym says:

  Hej idag har jag kontaktat polisen om dessa skojare, som lovade mig att avsluta dessa bolag förra året. Då jag ringde dan efter och sa att jag inte ville ha med dem att göra. Men blev detta gjort nix. Så nu har jag även skickat mail till uppdrag granskning. Hoppas de verkligen kolla upp detta bolag som verka lura flera.

  Svara
  • Niklas
   Niklas says:

   Uppdrag Granskning: buss på Panlegis och Scherman och Rohdin. Hur kan de sova gott om natten? Fast de drogar sig väl där nere på Malta.

   Svara
   • Jennie
    Jennie says:

    Det undrar jag med pratade med Niclas igår o frågade detsamma fick inget bra svar. Men dem sover säkert gott de har inga känslor för andra människor de stjäl från. De är yrkeskriminella

    Svara
  • Anonym
   Anonym says:

   Polisanmälan det gjorde jag för ett år sedan Nu kommer det meddelande via sms och fakturor via mailen. Nu hotar dem med att betalar du inte så kommer inkasso att höra av sig. Jag har inte skrivit under några engelska dokument så jag har inte något bolag i England och har inte något fullvärdigt bolag så jag kan inte öppna någon svensk filial. Jag lämnade tyvärr ut kortnr så dem hann dra pengar 2 ggr och jag har bett att få tillbaka pengarna men det har jag inte fått. Spärrade kortet efter samtalet men det var för sent. Nu har jag bestridit fakturan och bett dem att upphöra med det sk företaget och vill ha en kopia på den muntliga inspelningen samt att jag skall kontakta en jurist. Hur skall man göra för att bli av med detta blufföretag?

   Svara
 24. Dan
  Dan says:

  Skitbolaget försökte med mig tidigare. De tvärmissade. Jag drog till en fråga om att jag ej får F-skattsedel i Sverige, men kunde de hjälpa mig kringå detta? Självklart ser vi till att du får F-skatt genom oss ändå, svarade de. Tjena, eller hur. Ska de skriva om lagarna, muta skatteverket? DET är tekniskt omöjligt. Där fattade jag att de dribblade. VIKTIGT! Ingen har skrivit i tråden ang Malta, lagar för bolag, avtalsbeslut. Malta har en telefonsäljarlag som är tydlig och de strikt följer. Kunden måste då de ingår avtal få uppläst avtalet samt kunden tydligt svara JA. Detta spelas in och det går att häva köpet genom Maltas köplag om inget avtal spelats in.
  De hade stora visioner för mig, självklart svenskt F-skatt klart, bara ge dem kortnummret så de kan starta arbetet med mina kunduppgifter. Inget dras förrän jag beslutar mig för köp. De skulle bara koppla mig vidare för avtalsinspelningen. Den personen läste avtalet, avslutade luddigt att jag blir kund, ska bilda bolag med dem typ. Stämmer det, kom frågan, inte godkänner du? De vill jag ska svara JA,. Mitt svar blev, -OM ni har inskrivet att F-skattsedel Sverige är Ert löfte så ska jag nog ha ett…eller fler. Vad sur hon vart. Nu ska du svara mig ang avtalet. Det andra är säljarens bord. Hon började om, och samma svar. Tredje gången flippade hon. Jag ber Nicklas ringa upp dig, vår VD. -Ok, se till han har F-skatt och avtal klart. Ingen ringde…tråkigt när jag började få roligt.

  VIKTIGT! Igen en notis att ALDRIG lämna ut kortnummer till nån per telefon. Paypal alt egna bankbetalningar ger dig säkra VISA secure betalningar. De får inte dina kortuppgifter, bara den betalning du godkänt samt ångerrätt / betalningsklagomål får du automatiskt, något spom underlättar vid tvist. Du behöver bara prata med din bank/ -kortbetalningsföretaget.

  TIPS! Ang kortbetalningar. Om nån tar ditt kort kan de handla online, CCV koden är kontrolluppgiften som är ”sesam open up” Rekommenderar att Ni lär Er den och därefter använder spritpenna för att stryka över den. Säkert.

  Svara
 25. Oskar P
  Oskar P says:

  Jag hade kontakt med dem igår: 180807 de uppgav sig heta Sebastian Scherman och jJane Rohdin. Tala om manipulation och aggressiv marknadsföring. Med fräckhet tror de sig komma långt. Som sagts ovan: tjänsten de erbjuder må vara legal men metoderna är förkastliga för att inte säga föraktliga. Lite psykologiska trixks har de väl snappat upp någonstans. Tycker de att de är duktiga, tro? De kan ju inte enbart vara naiva även om de intalar sig själva

  Svara
 26. Maria
  Maria says:

  Hur går man tillväga om man blivit lurad? När de tömt kontot utan lov? Kan man få tillbaka sina pengar?
  Är annhörig till en drabbad som behöver hjälp.
  Kortet har självklart spärrats men de hann ta ca 50 000kr…

  Svara
 27. Ingalill
  Ingalill says:

  Hej, Idag blev jag uppringd av panlegis dom har sökt mig aktivt i två veckor. Efter att jag försökte läsa mer om suf.
  Idag ringde dom och jag svarade för att slippa fler samtal.
  Dom pratade om alla fördelar och påpekade att ja skulle få den lägsta skatten. Bland annat.
  Han frågar om olika saker som adress mm.
  Inga problem jag i min tanke är att jag kommer att få mer information via Post. Nä…han avslutar med att han frågar om vilket kort ja har visa el MasterCard. Och om det är 16siffror och börjar på en 5:a.
  Jag blir direkt osäker när han frågar om kortnr. Och säger att ja vill kontakta min bank för att ”okeja”
  Han höjer rösten och försöker övertyga mig med att banken kommer aldrig säga ok. Utan detta är som vilken betalning som helst.. ja står på mig och lägger på.
  Kändes väldigt fel.
  Ska ett avtal ingås vill jag allt få läsa igenom ett skriftligt avtal med Vad ja ”köper” innan jag slutför ett köp. Är det jag som har fel?

  Svara
 28. NO
  NO says:

  Hej,

  Fick ni alla betala i SEK eller i €uro? Själv blev jag av med 3.200 €uro för 2 SUF bolag, sa att man borde ha en Limited=AB och en Invest=Spara bolag samt att det var ett måste att ha UK bank kort också 2×850€, dock kändes inte alls bra det där med UK bankkortet och ville dra mig ur, men Sebastian Scherman tror jag han hette sa att det inte gick för allt var inspelat och att jag accepterat dealen. En dag senare så kom dock ett mail och jag fick problem med ansökan gällande UK bank kortet och nu kommer vi till det roliga eller tragiska biten.

  Kände bara att nu så får det vara nog och att jag bara hade mig själv att skylla som satte mig i denna situation och om jag förlorat dessa 3.200€ så var det värt att slippa Panlegis för all framtid, så jag frågade hur man skulle gå tillväga om man ville avboka, annullera allt som jag gjort men fortfarande inte skrivit på än (förutom dom inspelningar med mitt godkännande på som dom har om mig).

  Jag fick till svar att avvecklingsavgiften var på 650€ + 650€ för båda bolagen. Inte dåligt att dom bjöd på 200€, för jag betalade (650€ + 100€ ) + (650€ 100€), när jag läste det så skrev tillbaka till deras support och frågade om det också var avvecklingsavgift på UK bank kortet som jag inte ens fyllt i ansökan, väntar på deras svar, i så fall så skulle det bli 850€ + 850 €.

  Sitter här och undrar varför jag satt mig i denna situation, när jag normalt inte gör sådana saker som att säga mitt kort nr. till en främling på telefon utan att ha kollat upp dom först. Varför gjorde jag det? Vad är meningen med det hela?

  Till er alla som läser detta: Jag röstar starkt på 50.000 SEK för ett vanligt hederligt AB, men mindre förmånligt skattemässigt i Sverige, men å andra sidan så behöver man inte punga ut med 62.000 SEK alternativ 45.000 SEK – om det inte är avvecklingsavgift på bankkortet. (6.200€) eller (4.500€) för ett bluff företag som Panlegis som bara är ute efter att suga av hederliga folks pengar och sedan så uppstår det problem med dessa SUF och vad händer då?

  Målet just nu är att få bort dom ur mitt liv för all framtid, naturligtvis så är jag hemsk ledsen över att det finns sådana människor som lever på andras illusioner om något bra.

  Svara
 29. Elena Stratevska
  Elena Stratevska says:

  Hej, jag har precis blivit lurad av Panlegis för mycket pengar. Jag har anmält allt till polisen och banken och väntar för en reklamation blanket. Jag har skickat avregistrering blanket till Bolagsverket, och har försökt att avregistrera firman i England men det är någon autentication code som man måste ha och den coden de skickar till adressen i England. Jag tänker ringa de idag och förklara situationen så att jag får göra allt genom mail och bli av Panlegis på en sånt sätt. Också tänker inte ge up och ska ta detta till domstol om det behövs i fall Panlegis ger inte tillbaka mina Pengar. Någon som har nån rad för mig för hur ska gå vidare med detta. Vill inte att jag gör en dum mistag till. Ni får även mail-a mig på stratevskaelena@yahoo.se eller ringa eller sms-a på 0733443438.

  Svara
 30. Fredrik
  Fredrik says:

  Ja blev dunderblåst på 12000kr skulle starta eget såg något om suf och ville beställa hem broschyr för att lära mig mer. Tanken va att kanske överväga att starta sufbolag efter ett år om det skulle kännas rätt. Blev uppringd och förklara att jag inte va intresserad i nuläget utan ville veta mer om deras tjänst och kanske starta med det längre fram i tiden. men de som va aktuellt i nuläget var enskild firma. Blev övertalad om att ja skulle förlora mycket pengar. Och genom dem skulle skulle ja betala mindre skatt. kunna ta ut bilar osv skattefritt Vilket visar sig vara olagligt. Ja gick på skiten å ville ha ett företag som skulle starta på en gång. för endast 6000 kr
  gick med på de då allt lät lätt och bra. Och ja trodde att jag var företagare. Tog en dag så ringde dem igen å sa att ifall ja startar ett till så kommer ja kunna få ta del av vinsterna i företaget smidigare och ja ville inte ha ett till för tyckte att det blev dyrt. Blev åter igen övertalad eftersom att det inte skulle gå starta det senare utan de va tvunget att göras samtidigt så ja skulle kunna använda mig av fördelarna i suf bolaget. Gick med på de tillslut med en känsla av att jag blev lurad för de va svårt att prata med dem utan att känna sig dum. å han ville ju bara mitt ”bästa”. Sa att nu är de inga fler avgifter? Detta är mer än ja räknat med. Och han bekräfta att jag kommer va tacksam över det. Fick en vänn att kolla på suf bolag och fick en liknande historia. Dem ringde upp mig igen å sa att jag varvat en vän och skulle få något bra för detta. Ja förvänta mig få något bra. Dem skicka mig vidare till en annan som skulle ge mig ett bra erbjudande för min värvning. Istället fick ja höra att ja skulle få möjligheten att få ett bankkort och PG för endast 8 eller 9000 kr då sa ja nej å ville avsluta de hela. Förklara att ja kände mig lurad och sa att jag kan starta de själv för någon hundra lapp. Vilket ja hade fel i. Ingen bank som vill starta företags konto åt ett suf bolag som inte varit aktiv i ca 2 år. Sa att jag ville att dem la ner företagen och skulle lämna mig ifred. De kunde dem göra för ett antal tusen. Efter en del diskussioner så skulle ja få det nedlagt gratis och även min kollega skulle få de nerlagt gratis. Fick hem papper man skulle fylla i. Å skicka till dem. Vi gjorde det han lyckades. Mitt påstår dem att de inte kommit fram och vill nu ha betalt. För sina tjänster igen. Ca 1.5 år efter. Står att jag hade ansvar för att papperna kom fram. Antar att dem gjort det då jag inte hittar någon information om att företagen finns kopplade till mig. Men icke enligt dem. Dem sa även att dem kunde hjälpa mig få banklån osv för att kunna köpa deras tjänster osv👎 De ville jag inte. Ja gav dem inte mitt kortnr och fick swisha istället till dem. så dem kunde inte dra pengar från mig. Nr ja swisha till gick till en tjej med aktiebolag i Karlskrona. Hennes företag hjälpte företagare att komma igång och med bokföring mm. Nu vill dem att jag ger dem mitt kortnr så ja kan betala fakturan dem påstår sig ha rätt till. Dem har varit på mig gansk länge ang den å ja vill inte betala. Ja ser hellre att dem skickar den till kronofogden så ja kan neka den där. Och ta de via tingsrätten. Antar att det är ända sättet att få närkontakt med dem som driver företaget. Men dem verkar bara vilja hota med det. För enligt dem har ja varit skyldig dem pengar i ganska många månader nu utan att dem skickat det vidare. Ja känner mig lurad och vill ha upprättelse.

  Svara
  • Anonym
   Anonym says:

   Du skall omedelbart polisanmäla dem och bestrida fakturorna. Jag fick ny faktura idag och har bestridit både den och det sk företaget i England som jag inte har. Dessutom ville dem ha mitt kortnr, som jag fortfarande inte lämnar ut eftersom jag har spärrat det gamla. Om jag inte betalar så får de sk ”styrelsemedlemmarna” böter. I verkligheten finns det inga sk styrelsemedlemmar, kanske i deras fantasi som dem gärna kan ge sk dagsböter. Jag vill också ha det inspelade muntliga samtalet men det har jag inte fått och lär aldrig få.
   Betala inget, bestrid fakturorna, skriv inte på några papper, begär det inspelade muntliga samtalet lämna inte ut något kortnr och polisamäl dem.

   Svara
 31. Josef Fazel
  Josef Fazel says:

  Jag tror att man måste gå gemensamt fram,Idag har jag polisanmält Pan Legis och anmält dem till Svensk Handels svarta lista-ARN-konsumentverket-skatteverket-bolagsverket-Scotland Yard-m fl myndigheter i England och Malta
  polisen i Stockholm-Consumer Europe m fl.
  Alla ska byta sina betal-kreditkort-ni behöver inte byta kod och det tar bara några dagar.
  Ta aldrig något per telefon-lämna aldrig ifrån er era koder, no matter what!Säg aldrig ja i telefon.
  Blir ni uppringda, så lägg ara på luren och blockera alla samtal från okända nummer.
  De hotar alltid .Samla ihop er och gör anmälningar mot Pan Legis här i sverige-på Malta-i England och till olika myndigheter.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.