Roger Andersson, Årets Företagare 2011

Roger Andersson, Årets företagare 2011, satsar vidare

Näringslivsfrukost & Årets Företagare

Näringslivsfrukost Kävlinge 20121017 - Årets Företagare 2011Igår var jag på kommunens näringslivsfrukost på Lucy´s i Löddeköpinge. Det brukar vara väldigt trevligt – ett tillfälle att träffa andra företagare och höra vad som händer i vårt närområde. Denna morgons huvudattraktion var Årets Företagare 2011, Roger Andersson, och det var inspirerande att höra honom berätta om sitt företag.

Roger Andersson driver Kävlinge Plåt AB beläget i Rinnebäck i Kävlinge. Han ursäktar sig leende med att han inte är någon talare, men hans ödmjukhet och engagerade sätt inspirerar och fångar.

Motiveringen till priset som Årets Företagare 2011:

I tredje generationen utvecklar Roger med bred kunnighet och entreprenörskap sitt anrika, stabila och uppskattade Kävlinge Plåt som sedan 1948 med lokalt engagemang framgångsrikt med stora och små uppdrag för nöjda kunder i Kävlinge med omnejd.

Läs om utnämnandet och se film från nomineringsarbetet här:
Roger Andersson är Årets Företagare 2011.

Roger Andersson, Årets Företagare 2011

Årets Företagare 2011 slår sig inte till ro

Roger Andersson har inte rullat tummarna under året sedan utmärkelsen. Han berättar hur han utvidgat verksamheten med ett bolag till, Kävlinge Tak AB.

Som Årets Företagare representerade han kommunen i en regional tävling för Årets Företagare från kommuner runt om i Skåne och Blekinge. Han beskriver det som en fantastisk erfarenhet även om det var lite som David och Goliat; flera deltagare verkade på en global marknad och var i en helt annan liga än honom själv. Men han var stolt över att ha kommit på delad 2:a plats i sällskap av 27 andra.

Våga göra misstag

Ett gott råd från Roger är att inte vara rädd för att misslyckas. Alla kan misslyckas med ett jobb, men då är det bara att komma tillbaka och rätta till det. Han är inte rädd för utmaningar och ger sig i kast med dem med inställningen att allt går att lösa. Har han inte själv kompetensen ser han till att hitta någon som har.

Ett bra jobb är det som genererar mer jobb åt företaget!

Varför två företag?

När Roger tyckte det var dags att växa ett snäpp till valde han att starta ett nytt bolag istället för att låta det ligga inom det befintliga. Det nya bolaget blev Kävlinge Tak AB, som sysslar med vad det låter som – takläggning. Det är ju inte helt självklart att starta ett nytt bolag för att utvidga verksamheten, så hur tänkte han där?

Jo, han ville ha Kävlinge Plåt AB som en trygg bas. Företaget flyter på bra och är stabilt. Det ville han inte riskera i den nya satsningen. Med två separata bolag, kan han enkelt lägga ner Kävlinge Tak AB om det skulle visa sig vara en felsatsning. Det blir lite extra administration men det är det värt.

Roger Andersson, Kävlinge Plåt och Tak, Årets Företagare 2011

Tips för dig som ska köpa tak

Som avslutning bjuder Roger Andersson på några tips för den som går i takköpartankar. Det finns alltför många inkompetenta personer ute på marknaden så det kan vara på sin plats att kolla upp några saker:

– Är hantverkaren medlem i någon branschorganisation?

– Vilken bakgrund har företaget?

– Använder de godkända byggställningar? Du som kund är ansvarig om något händer.

– Vilket underlag används? Takpapp m m ska vara godkänd, annars är arbetet ogjort alltför snart.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)