Panlegis – varning!

Inlägget här är ursprungligen publicerat 6 mars 2015, men tråkigt nog fortfarande aktuellt. Att en verksamhet kan hålla på att lura folk år efter år är sorgligt, minst sagt.

År 2010 skrev jag ett varnande inlägg på nätet; ”Varning för Panlegis”. Anledning var att jag själv fått post från företaget, och att jag kort innan det fått en varning för dem. Det visade sig snart finnas fler drabbade. Häromdagen blev jag påmind om det här och kunde konstatera att inlägget har över 74 000 (sjuttiofyra tusen) visningar. Ett tecken på att många googlar på företagsnamnet.

2010 var det en bekant som hade varit i kontakt med Panlegis (vem minns jag inte längre). Hon hade ringt upp efter deras utskick då hon ville ställa några frågor. Hon ville inte köpa något utan bara få information, men ändå hade Panlegis snackat av henne ett kortnummer och dragit pengar från hennes konto som om de hade ett avtal.

Hur som helst så har jag denna veckan fått ett samtal från en förtvivlad människa som fått pengar dragna. I förra veckan ringde en annan vars kompanjon blivit drabbad och avlurad kortuppgifter. De hann dock spärra kortet så inga pengar drogs. Och för några månader sen, kring jul, tror jag, ringde en annan förtvivlad person som blivit av med 6-7 000 kr.

EDIT:
Kontakterna från drabbade personer har fortsatt under alla år 2015-2020. På senare tid har Panlegis bytt namn till Global Corporate Service och människor fortsätter bli lurade på samma vis. I mars 2016 hade ovan nämnda foruminlägg 83 000 visningar, ett år senare 87 400 visningar och i april 2018 89 875.

Varning för Panlegis!

Varningstriangel - varning för Panlegis/Global Corporate Services

Det Panlegis erbjuder är tjänster för att starta upp företag. Uppenbarligen har de tvivelaktiga försäljningsmetoder, även om deras tjänster i sig kanske är lagliga.

De har webbformulär där du kan lämna kontaktuppgifter för att få mer information. Du kanske vill beställa en broschyr, men tvingas lämna telefonnummer för att kunna skicka formuläret. Du får ingen broschyr, men väl ett telefonsamtal. Personen som ringer upp namnger sig och säger sig företräda Panlegis. Det finns även åtminstone ett annat företag som erbjuder samma tjänster där folk också råkar illa ut, så var vaksam om någon pratar om SUF-bolag, att kunna starta bolag utan startkapital och liknande tjänster.

Den korta varningen är ”dra öronen åt dig om de ringer”.

 • Spärra ditt konto om du övertalats att lämna ut kontonumret.
 • Skickar de papper till dig ska du inte skriva under.
 • Bestrid fakturor som du inte tycker är korrekta genom att skicka ett mejl t ex.
 • Skriv aldrig under med din namnteckning för att undvika risk för missbruk av din underskrift.

En del personer beskriver hur de själva trodde att detta skulle vara en bra lösning, men hur de sedan inte fått den utlovade hjälpen. Det har hänt att de säljer extratjänster, som att bilda ett bolag till, eller hjälp med ett bankkonto i England eller liknande.

De hotar ibland med ytterligare avgifter efter ett år eller två, i hopp om att du ska bli rädd och betala. Fundera på vad de har för juridiskt stöd för sitt krav. Oftast har de inget alls, då ni inte haft ett giltigt avtal från början. Då kommer de heller inte att kunna processa mot dig för att få in pengarna.

Vill du ha mer kött på benen får du gärna läsa hela ursprungliga tråden: Varning för Panlegis. Där finns mitt ursprungsinlägg, inlägg från andra drabbade och en uppdatering från mig kring de kontakter jag hade under 2015.

SUF-bolag

SUF är en förkortning för Svensk Utlandsregistrerad Filial. När jag var i kontakt med Bolagsverket säger de att den vanligaste missuppfattningen bland de som gått in i detta är att man har fått ett svenskt aktiebolag. Det har man inte. Man är ingen juridisk person i Sverige, bara i England. Läs på Bolagsverkets hemsida: En filial är inget aktiebolag.

Med tanke på den marknadsföring som Panlegis använt sig av (panlegis.se/suf-engelskt-ab) så är det inte konstigt att folk uppfattar fel:

Panlegis SUF - prisvärt AB - vilseledande info

Du har en filial i Sverige och får ett svenskt organisationsnummer, men avtal och därmed ev tvister måste lösas genom det engelska bolaget. Det kan bli besvärligt. Det är också så att en del företag och organisationer i Sverige kan dra sig för att göra affärer med en SUF av just den anledningen. Behöver du hjälp med din bokföring kan det även vara svårt att hitta någon som kan din bolagstyp.

För att ditt bolag ska bli registrerat i England behöver du ha undertecknat de engelska dokumenten. Utan det har du inget fullvärdigt bolag och hade inte kunnat öppna någon svensk filial. Momsregistreringen, som jag uppfattar det, görs i en separat process och där krävs inte din underskrift.

Anmäla?

Reklamationsnämnden

Jag hör ofta att Panlegis hänvisar till att man beställt en tjänst att starta företag och därför inte kan åberopa ångerrätten (som ju bara gäller konsumenter och inte näringsidkare). Det som hade varit intressant att få prövat är det faktum att många av er som har drabbats inte alls har kontaktat Panlegis för att ingå ett avtal. Många av er har fyllt i ett formulär på nätet för att få en broschyr hemskickad för att kunna läsa mer. Istället för att skicka broschyren ringer Panlegis upp och övertalar dig efter en stund att lämna ut kortnumret, under löfte att inga pengar ska dras förrän du bestämt dig slutligt. Många av er berättar att ni skulle få en bekräftelse skickad, t ex per e-post. Den kommer aldrig men pengarna dras samma dag. Det vore därför intressant att få prövat av ARN (Allmänna reklamationsnämnden) huruvida ångerrätten gäller eller inte i ett sådant läge. Man är ju de facto inte näringsidkare förrän man startat sitt bolag…

Så överväg en anmälan dit! Läs mer på http://hallåkonsument.se.

Polisanmälan

–> Har de dragit pengar för dig utan att du godkänt det ska du även göra en polisanmälan.

–> Har du betalat för en tjänst men inte fått den utförd ska du göra polisanmälan.

Passar på att vinka till alla på Panlegis/Global Corporate Service som brukar kika in här och läsa. 👋🏻

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
106 Kommentarer
Nyare Kommentarer »
 1. Ingemar Nyberg
  Ingemar Nyberg says:

  Jag har också blivit blåst av Panlegis..Jag hade sett deras annonser på webben i ett spelprogram tror jag. Jag ringde Panlegis för att kolla om deras erbjudande var gynnsamt för mig. Man förklarade hur en bolagsbildning via Englandgick till och ville reservera ett belopp för att bekosta en bolagsbildning.
  Man kan ju tycka att man skulle banga för att lämna ut kortinformation, men jag hade fått göra det i somras för att kunna hyra en bil iItalien, så jag trodde att det var en normal åtgärd.
  Men jag fick aldrig svar på frågan om en sådan bolagsbildning var rätt grej för mig. Plötsligt sätter man igång att läsa upp ett avtal för mig. Jag protesterade tydligt två gånger och sade att jag inte vile beställa något uppdrag.
  Två timmar senare kommer ett mail från Malta där man tackar för min beställning och man kommer att dra 7000 SEK från mitt konto.
  Jag ringde omedelbart SEB och begärde att de skulle stoppa utbetalningen eller åtminstone kolla att jag gjort en beställning, men det kunde man inte göra. Så jag spärrade kortet och har polisanmält händelsen. Men på två månader har ingen hört av sig från polisen.

 2. Beatrice Schill
  Beatrice Schill says:

  hej jag har oxå blivit grund lurad ville bara först bara ha lite info i mailen INTE ATT DE SKULLE LURA MIG PÅ 10 000KR USCH 🙁 HAR POLIS ANMÄLT ÄRENDET. VILL VARNA ANDRA TOM BOLAGSVERKET AVRÅDER ATT HA NÅTT MED DOM ATT GÖRA!!!!

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Men oj, så tråkigt att läsa att ni är flera stycken som har råkat illa ut på sistone. Det är precis som att det går i omgångar. 🙁

   Vad var polisens reaktion kring det hela?

 3. Tatiana Hedström
  Tatiana Hedström says:

  Det hände med mig…just innan jul…jag gjorde polisanmäl och spärrade kort, försöker kämpa emot. Kan vi göra något mot detta ”etablerade tjuvar”?! Det är nog!

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Fy, så tråkigt! Hann de dra pengar från dig, eller var du tillräckligt snabb? Jag önskar jag hade ett bra förslag på vad man kan göra – jag vet inte vad polisen säger om det?

   • Tatiana Hedström
    Tatiana Hedström says:

    De dragit 350 еuro och skickade faktura för 670 еuro.
    Jag har gjort polisanmäl men fått inte svar. Panlegis vill inte skicka avgiften tillbaka och aldrig svarade vid e-mail.
    Jag ska försöka kontakta sociala media.

 4. Thomas Ruuth
  Thomas Ruuth says:

  Jag varnar både för SUF-bolag och Panlegis! SUF är ingen bra lösning iom man inte har nåt inflytande och/eller vet vilka gökar man har att göra med, plötsligt kanske moderbolaget i England bara försvinner, då står man ju där… Sen Panlegis, jag ville ha info om bolagsbildning och inget annat, efter några dagars samtalsbombning från deras sida så kunde jag svara, efter några inledande frågor så börjar dom stylta upp en bolagsbildning som endast kostar 3 500:-…! Men jag skällde ut dom direkt att jag har inte beställt några av era tjänster och heller inte kommer göra det!!! Dom är inte lite fräcka!!! Tur att jag inte lämnade ut några kontouppgifter!!!

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Nej, jag håller med dig angående att SUF-bolag sällan är en bra lösning. Det gäller att veta vad man ger sig in på!

   Din historia är inte speciellt unik – man klickar i någonstans att man vill ha mer info, och helt plötsligt befinner man sig i ett samtal där de uppför sig som om man redan har beställt en tjänst. Skönt att du inte lämnade ut några kontouppgifter och sa ifrån att du inte önskade deras tjänster. Jag har återigen blivit kontaktad av människor som blivit lurade av detta tråkiga företag, så det fortgår som om inget hänt. 🙁

 5. Chris
  Chris says:

  Beställde bolag genom dem tyckte att det lät som en bra ide efter jag läst på lite. Det är det inte om du måste ha deras hjälp att hantera bolaget i England. De vill ha 270 euro per år för en engelsk adress plus årlig redovisning (sekreteraravgift). Detta är något de ”missar” att meddela när du startar bolaget. De missar oxå att säga att det ingår första året och förnyas automatiskt 60 dagar innan årsavgiften gått ut. Rena bedrägeriet och olagligt enligt svensk lag. Dessutom är det 1min jobb att själv redovisa online i England, värre med en Engelsk adress kanske om du inte känner någon. Vad som heller inte framställs är att de behåller kontrollen på ditt Engelska bolag, tänkvärt!
  Som andra sak sålde de ett ekonomipaket för 500 euro, vilket bara är en förmedlingsavgift, bättre och bilägare att hitta din egen ekonomifirma.

  Men värst är nog deras säljmetoder, sjukt luriga och hala. Bra på att prata fram tills du betalt, sedan står du där själv, 0 hjälp då de bara hjälper till med den Engelska biten. I Sverige får du hantera allt själv, inklusive svenska avgifter för att starta upp bolag. I själva verket blir det dyrare med SUF än med ett AB när alla avgifter är hopräknade. Avgifter som du helt eller delvis slipper med ett AB.

  Nej, håll er borta från dessa skojare. Själv bestred jag deras sekreteraravgift, som de så fint kallar det, då jag inte beställt denna ”prenumeration”. De jagade nästan livet ur en, ringde flera gånger per dag, rent hotfulla och sjukt påstridiga. När jag blockerat de svenska numren började de med norska etc, så jag letade upp alla och blockade dem alla. Nu två månader senare har det blivit tyst. 🙂 Så stor varning för dessa tokstollar, bättre med AB, annars gå till company house i england själv och starta, bättre och billigare.

  För att bli Panlegis-fri använda denna lista och spärra allt så slipper du dem;
  031-313 92 37
  040-684 94 36
  075-757 50 54
  08400062005
  031-313 92 35
  08-124 513 29
  +47 21 93 21 32
  08-400 062 00
  +47 56 90 12 35
  +47 21 93 21 30
  +47 21 93 07 60
  +47 21 93 21 44
  +47 21 93 21 36
  +47 21 93 21 40
  +47 21 93 21 38
  +47 815 69 335
  +47 21 93 21 31
  +47 21 93 21 47
  +47 38 90 01 31
  +47 21 93 21 39
  +47 21 93 21 37
  +47 21 93 21 48
  +47 21 93 21 41
  +47 21 93 01 85
  +47 21 93 21 49
  +47 21 93 21 45
  +47 21 93 21 30
  +47 73 79 09 61
  +47 21 93 21 42
  +47 21 93 21 33
  +47 21 93 21 32
  +47 21 93 21 43
  +47 02435
  +47 21 93 21 35
  +47 21 93 21 34

  • Birte
   Birte says:

   Jeg kom i kontakt med Planlegis 30 august-17.
   Ville ha et AB, men fikk senere beskjed om at jeg hadde bestillt to filialer, noe jeg ikke hadde.
   Selgeren manipulerte meg til å betale for noe jeg trodde var et AB. Selgeren sa han skulle trekke ca 5000 kr av Mastercardet mitt, men trakk kr 25.000,
   for noe helt annet. Deretter trakk han tilsammen over kr 25.000 til, for ting han påsto at jeg bare måtte ha, ellers ville alt bli feil…
   Det er dyrt å bruke advokat, men om flere går sammen om å dele på utgiftene, blir det ikke så
   mye å betale på hver. La oss stoppe disse bedragerne en gang for alle og forsøke å få tilbake pengene våre. Selv om hovedbanden befinner seg på Malta er Planlegis i Sverige (tror jeg).

   Ring meg på mobil 0047 92120085. Bor i Sverige men har hemmelig tlf.nr. og norsk abb.

  • Luther Paz
   Luther Paz says:

   Hej,

   Jah blev också lurad. Hur slippte du betala ”prenumerationen?” De hotar att rapportera till engelska myndigheterna.

  • Arne Årman
   Arne Årman says:

   Detta förbannade skojare med en Nicklas Bäckström i Spetsen Malmö , lurade av mig 8.300:- .
   Ett förbannat företag fullt av Bedragare och en massa fuffens…
   Lås in packet och släng bort Nyckeln…

 6. Anonym här.
  Anonym här. says:

  Hejsan. Jag jobbade en stund som programmerare oss panlegis då dom hade vanlig support som nått företag hade outscorsat till dom. Å det värsta med panlegis är att dom sitter nere på Malta å då Sverige ej har så bra polis kontakt med Malta kan dom ej stoppa panlegis framgång. Jag vill helst vara anonym här. Men maila mig om du har några mera frågor. Jag jobbar inte där längre å hoppas att dom inte klarar sig så mycket längre. Så jag kommer svara ärligt på alla frågor som ställs via mail eller telefon.

  • Lotta
   Lotta says:

   Hej!
   Jag har tyvärr blivit ”pålurad” ett SUF bolag på psnlegis. Nu vill jag dra mig ut pga att min enskilda firma ligger 80000kr minus enl resultatrapporten och den summan blir då en skuld i AB. Har blivit deb 605EU 2 x på företagets kreditkort. Enl tel vill dom inte återbetala. Har du något tips?

  • Birte
   Birte says:

   Hei Anonym.
   Kan du ringe meg på mobilnr. 0047 92120085
   angående Planlegis, så ringer jeg deg tilbake. Eller send en SMS med ditt mobilnr.
   De har nettopp lurt meg for over kr 50.000 av mine sparepenger. Jeg er norsk, men ingen oljemiljonær.
   Bare en vanlig pensjonær som ville starte et lite firma, mest som hobby.
   Trenger noen opplysninger og gode råd.
   Jeg har ikke registrert de to filialene de mener jeg har bestillt. Håper jeg kan slippe fri fra dem om jeg ikke registrerer dette hos Bolagsverket.
   Vet du om jeg må betale for mellom registreringen?
   Har ikke gitt dem min underskrift.
   Jeg har sperret mitt Mastercard, men er redd de skal misbruke min ID eller plage meg i ettertid.
   Mange hilsen
   Birte

  • Anonym
   Anonym says:

   Du fortsätter att lura folk med att säga att du inte längre jobbar där, vilket jag tror att du gör. Att skicka mail till dig med frågor ang de där bedragarna skulle jag aldrig göra, vilket du vidareberfodrar till dem.

 7. Stefan Jakobsson
  Stefan Jakobsson says:

  Hej på er alla.
  Jag blev nyfiken på vad SUF var och beställde en folder om detta. I dag ringde en Nicklas upp mig när jag precis hade parkerat bilen. De försökte vara vänliga men hade en aggreciv marknadsföringen så jag blev på min vakt. Tyvär så lämnade jag ut mitt id, men när de ville ha kortnummer omgående på ett aggrecift sätt så började jag dra öronen åt mig. Jag vill först ha foldern och sedan göra mitt beslut. Det satt långt inne men i morgon kl 1200 skulle de ringa och jag skulle skriva på något avtal. Bäst att Goggla på detta företag och fann en hel del kommentarer om företaget. Tack för det men jag hade nog ändå bestämt mig att skriva på något avtal p.g.a deras sätt att framföra avtalet och deras SUF. Kan de utnyttja mitt personnummer som jag lämnade? De låssades att deras företag godkänt mitt firmanamn .vilket ju redan fanns registreserat.. Blir orolig om vad de kan göra nu när de har mitt personnummer?

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Så tråkigt att höra att du blivit drabbad av deras försäljningsförsök. Så de ringer alltså upp istället för att skicka foldern som du trodde dig beställa? Fult bara det! Bra att du höll dig på din vakt.

   Det verkar som att Panlegis ibland registrerar något hos Bolagsverkets motsvarighet i England, och det kan de tydligen göra utan en underskrift. Sen kräver de en avgift för detta eller för att ta bort registreringen de har gjort mot ”kundens” vilja. Det är så jag uppfattar det hela. Har de inte ditt kontonummer/kortnummer kan de i alla fall inte dra pengar från dig. Och har du inget avtal med dem har de inte rätt att kräva dig på några heller.

 8. Micke Nilsson
  Micke Nilsson says:

  Jag blev lurad igen av Panlegis. Förra året blev jag ”som alla andra” lurad att starta ett SUF bolag .Pengar drogs från mitt konto och efter någon månad fick jag ett registrerings bevis från England . Jag har inte skrivit under några papper men ändå har jag ett företag i England . Är det lagligt att registrera ett företag utan någon namnteckning . Jag har polisanmält Pangelis och efter ett tag fick jag ett erbjudande om att ta bort artikeln mot att dom avregistrerade mitt företag i England gratis . Som vanligt har dom återligen lurat mej genom att be mej betala en avregistrerings avgift . . Ska skriva många artiklar till alla företags forum som finns på nätet och varna för detta bolag . Vad kan jag göra ? hur avregistrerar jag företaget

  • Chris
   Chris says:

   >Micke,
   Var precis vad de försökte göra med mig med. Därför är det första du ska göra när du känner dig lurad är att beställa nytt kreditkort, så firmor som Panlegis inte kan dra mer pengar.
   Här hittar du all info hur du stänger ett företag;
   https://www.gov.uk/topic/company-registration-filing/closing-company
   Lycka till, trist att höra att de lyckades dra mer pengar från dig bara, svinbolag verkligen. Fattar inte hur dessa människor kan sova på natten.

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Du menar alltså att Panlegis skulle avregistrera företaget kostnadsfritt, i utbyte mot att du tog bort vad du skrivit om dem, och att de sen krävt dig på pengar för den tjänsten? Sanslöst.

   Jag vet inte riktigt vad som krävs för att starta ett företag i England, men uppenbarligen är det något som Panlegis lyckas registrera utan din underskrift. Har du fått någon form av registreringsbevis från England?

   • Micke
    Micke says:

    Jag fick ett registreringsbevis från England . Historien slutar inte här . Ett halvår senare ringer det en person som uppger att han heter Ocke Roland Johansson från Hamok group i Norge och säger sig ha kommit åt Pangelis uppgifter om vilka företag Pangeils har ”lurat” och talar om vilka katastrofala följder det kan innebära att ha ett SUF bolag . Han fortsätter att övertyga mej om att avregistrera företaget för en blygsam summa på 2750 kr . Jag betalar den summan för att slippa kostnader i framtiden . Nu ett år senare har jag fortfarande mitt SUF företag i England . Snacka om dubbel blåsning

    • Chris
     Chris says:

     oj, stackare, men nu skriver jag detta till alla andra där ute. Ingen annan än du och den som är skriven som ”secretary” kan göra något med ditt företag. Panlegis sätter sig själva som detta, vilket är vad jag skrev ovan något de tar betalt för efter andra året. Lureri och bedrägeri. Antingen betalar du Panlegis så de får avslutat skiten, eller så får du bita i äpplet och skicka in dokumenten för att avsluta bolaget på egen hand. Ingen annan kan göra det.

     • Maria Kullberg
      Maria Kullberg says:

      Bra med dina tips här, Chris!

      Har du förstått vilket underlag Panlegis behöver för att registrera ett bolag i någon annans namn? Det är fler än Micke här som undrar det.

     • Chris
      Chris says:

      ”Bra med dina tips här, Chris!

      Har du förstått vilket underlag Panlegis behöver för att registrera ett bolag i någon annans namn? Det är fler än Micke här som undrar det.”
      Av någon anledning gick det inte att svara innan, och går ännu inte på det inlägget, men svarar på mitt egna istället.

      Nu är jag ingen juridisk expert alls, men du skriver på papper som du får hemskickat att du vill de ska vara ”secretary” för bolaget, du lämnar även ett inspelat kontrakt/uppdrag att starta ett engelsk bolag. Antar att det är allt som behövs?

     • Maria Kullberg
      Maria Kullberg says:

      Ah, det är trådningen som tar slut efter fem nivåer. Det blir svårläst med för många nivåer, därav begränsningen.

      Om det krävs ett underskrivet papper är frågan varför de påstår att de har registrerat något för folk de bara haft telefonkontakt med… Fejkad underskrift eller tomt hot?

    • Maria Kullberg
     Maria Kullberg says:

     Det är ju så fräscht och trevligt allt det här… Låter som att det finns en koppling mellan det norska företaget och Panlegis då, vad låter jag vara osagt. Tråkigt att du har blivit drabbad dubbelt upp!

     (Bara för att hålla isär begreppen; SUF innebär att man har en svensk filial till ett utländskt bolag. Det tror jag inte du har, på din beskrivning att döma, utan ”bara” ett engelskt limited-bolag.)

     • Chris
      Chris says:

      Panlegis är väl ett norskt bolag från början?, och de äger lite olika företag i norden. Finns mycket info om dem på nätet om man orkar söka.
      De mest kända företagen jag hittat i deras lurendrejeri-sfär är:
      Nuf/Suf – Företagsetablering.. tja.. detta kan vi.
      Phonexica: Säljer sveriges sämsta elavtal.
      Universal Telecom: Säljer usla telefonabonnemang

 9. Maria Kullberg
  Maria Kullberg says:

  Samtal nyligen. Hade fyllt i formulär på nätet att information önskades skickad. Fick telefonsamtal istället och blev avlurad sitt kontonummer. 🙁

  Det är så tråkigt att höra, och jag kan bara tipsa om att skydda sitt konto i ett sådant läge!

  • Chris
   Chris says:

   ”Om det krävs ett underskrivet papper är frågan varför de påstår att de har registrerat något för folk de bara haft telefonkontakt med… Fejkad underskrift eller tomt hot?

   Om de inte ingått något avtal, så är det nog bara tomt hot. Ser inte hur de skulle kunna driva något utan att någon form av täckning.
   Men tyvärr är folk väldigt rädda överlag i Sverige mot företag, betalar hellre än att ta strid. Synd och det är det Panlegis lever på.

 10. roger
  roger says:

  O mig ochså. Blåst på 6400 idag vill de 4000 till ett bankkonto. De håller ju till på Malta. Vad ska vi göra med dessa blåsare?

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Förlåt att jag missat din kommentar! Så tråkigt att du är drabbad. 🙁 De har dragit pengar från dig utan att du gett OK till det, förstår jag. Hur bevisar de att ni har ett avtal egentligen?

 11. Mul
  Mul says:

  Hej vad ska jag göra dem har tagit mina bank konto men personnummer och med mera vad ska jag göra ?

 12. Christina Windh
  Christina Windh says:

  Har blivit lurad jag med men jag blockar telefon-nr. som jag tycker är oönskade. Samt gåt in på internetbanken och spärrat mitt kort för internet-köp.

  blivit lurat på 14 000:- i november 2016.

 13. patrick
  patrick says:

  har med blivit uppringd av dom.var väldigt bra på o prata .men blev misstänksam när jag skulle lämna kontonummer.så lämna ej det till dom.Men har min adress tyvärr och personnummer.hoppas dom inget kan göra då?så man får någon räkning från dom.

 14. Kenneth Larsson
  Kenneth Larsson says:

  Skrev just ett inlagg. Glömde att tillagga att de inte har mitt kontonummer. Inget har sagts om kostnader utöver bolagsregistreringen. En avregistrering kommer jag att göra sjalv. Adressen för det har jag.
  Panlegis startade upp bolaget med Engelska Pund 100, vilket jag tycker ar OK, för minimi-beloppet på 10 pund, verkar lite snålt. Jag har betalat in 2900 Kr och kravs pa 3100 Kr till, vad kravs for att komma undan den avtalade biten. Minns inte att jag skrivit under något innan eller under bestallningen annat an de dokument som skulle gå till registreringsansökan.

 15. Louise
  Louise says:

  Blev lovad guld och gröna skogar!
  Upplurad till tusen!
  Betalat massor!
  Hur kan jag avvveckla detta?
  Vill inte ha med dom mera att göra, mitt liv är verkligen förstört tackvare att jag trodde på allt de sa
  Jag vill bara slippa allt just nu
  Mitt liv är slut

Nyare Kommentarer »

Kommentering är stängd.