Lina Larsson LL Dance Studio

Företagarintervju Lina Larsson, LL Dance Studio

Företagarintervju

I dagens intervju möter du Lina Larsson som driver LL Dance Studio. En verklig eldsjäl som köpte Kävlinge Teater och därigenom säkrade två saker; dels sitt eget företags fortlevnad och utveckling, men också att själva huset togs till vara och kom till glädje för många. Jag har själv tidigare dansat hos Lina och nu är det min dotter som går där. Det finns något för de flesta att hitta i kursutbudet, och dansstudion sätter ett högt värde på att alla ska få vara med oavsett vilka förutsättningar man har. Vi gillar olika är deras devis.

Vem är Lina Larsson på LL Dance Studio?Lina Larsson

Jag är 38 år och uppvuxen i Kävlinge med en bakgrund som lärare och har en fil.mag. (en vad?!) i Tyska/Engelska/Lingvistik. Jag har brunnit för dans så länge jag kan minnas och driver sedan 2008 LL Dance Studio som heltidssysselsättning.

Vad gör ditt företag? Vilka kunder vänder du dig till?

Mitt företag arbetar med dansundervisning samt shower och event. Jag vänder mig till alla, i nuläget har jag elever mellan ca 1 och ca 80 år.

Vad fick dig att vilja starta företag från första början?

Jag har aldrig någonsin haft en dröm eller önskan om att starta eget företag men en hastigt uppkommen situation på min gamla arbetsplats gjorde att jag plötsligt stod med dansare men ingen lokal. Jag arbetade snabbt för att lösa situationen för dansarna och plötsligt rullade allt på och var igång. Än idag har jag svårt för att tänka på mig själv som företagare. Jag fokuserar hellre på dansen, undervisningen, eleverna och alla nya idéer jag vill förverkliga. Jag har alltid fullt fokus på att förvalta den förmågan jag fått i och med att jag för många barn och ungdomar är en förebild.

Vilka egenskaper gör dig till en bra företagare, tycker du? Vilka egenskaper uppskattar uppdragsgivare/kunder hos dig?

Jag är engagerad och passionerad i det jag gör och vill gärna förnya och utveckla men är samtidigt sansad och försiktigt då det gäller att ta risker. Jag tror att uppdragsgivare vid bokningar av event och shower uppskattar att jag är väldigt flexibel och anpassar mig helt efter önskemål och löser även med kort varsel samt att jag givetvis alltid håller vad som blivit överenskommet. En positiv och vänlig attityd samt ett välkommande bemötande och stort personligt engagemang är något jag tror att mina elever och deras föräldrar uppskattar.

Vad har du gjort i ditt företag som du är stolt över?

Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att arbeta med så många barn, ungdomar och vuxna. Att se deras utveckling, både dansmässigt men även på andra sätt, är något som mig oerhört stolt.

Jag är också mycket stolt över det arbetet studion gör under temat ”Vi Gillar Olika”. Att ha den stora förmånen att människor lyssnar på vad jag har att säga gör det extra viktigt för mig att säga och förmedla något bra.

Givetvis är jag också väldigt stolt över att ha tilldelats Kävlinge Kommuns Friskvårdsstipendium och Kulturstipendium. Att ha blivit utsedd till Årets Småföretagare 2012 är jag så stolt över att jag fortfarande knappt kan tro att det är sant.

Den dag jag köpte Kävlinge Teater kommer jag heller aldrig att glömma eftersom jag därigenom säkrade studions framtid då jag vid det aktuella tillfället febrilt letat lokal i nästan 2 år.

Vad tycker du är största utmaningen i företagandet?

Den stora utmaningen är att få tiden att räcka till. Jag lever med företaget dygnet runt har svårt att hitta tid för fritid och privat tid tilsammans med familjen.

Hur har ditt företag förändrats sedan du startade?

Företaget har expanderat b.l.a genom att jag köpte Kävlinge Teater och därigenom kan köra lektioner i två salar samtidigt.

Vad skulle du vilja åstadkomma framöver? På kort/lång sikt?

Min ambition är att fortsätta utvecklas, både på kort och lång sikt. Nya shower, nya teman och framförallt att fortsätta kämpa för ett samhälle utan mobbning, hat och utanförskap.

Hur tänker du kring att utveckla företaget? Är det viktigt?

Jag vill ständigt utvecklas ur aspekten nya kurser, nya stilar, nya idéer på teman, nya shower, event etc. Att expandera och flytta företaget eller skapa filialer är i nuläget inget som intresserar mig. Jag vill vara på plats och vara delaktig i dansen och undervisningen, inte sitta och styra på avstånd. Dessutom har jag alldeles för stort kontrollbehov för att kunna lämna över den typen av ansvar som det skulle innebära att starta filialer. Viktigt för mig är att LL till 100% står för det jag vill förmedla och för att det ska förbli så måste jag själv vara på plats och delta aktivt. 

Hur tänker du kring marknadsföring? Vilka kanaler trivs du med att använda?

Inför varje terminsstart kör jag en ca 3 veckor lång annonskampanj i lokaltidningar och vissa dagstidningar. Jag använder mig även av planscher till skolan och affärer. Vid terminsstarterna och under resten av året använder jag mig främst av Facebook och Instagram samt hemsidan.

Vilket råd skulle du vilja ge den som vill utveckla sitt företag?

LINAJag tror att det viktigaste är att brinna för det man göra. Den drivkraften gör att företaget ständigt utvecklas.

Kontakt

Namn Lina Larsson
Företag LL Dance Studio
Besöksadress Hotellgränd 3, Kävlinge Teater
Telefon 0704 67 46 04
E-post lina@lldancestudio.se
Hemsida www.lldancestudio.se
Sociala medier Instagram: @lldancestudio
Facebook: Lina Larsson

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)