Ulrike Bick - den annorlunda coachen

Företagarintervju: Ulrike Bick – den annorlunda coachen

Företagarintervju

Idag får du del av en intervju med en energisk kvinna som brinner för sitt arbete, eller sina arbeten ska jag kanske säga. Hon är en mångsysslare som trivs när hon får använda de olika delarna i sin kompetens för att ge mervärde för andra. Hon ser till att det händer saker!

Vem är Ulrike Bick – den annorlunda coachen?

Ulrike BickEnergiknippe och generalist. Jag är mamma, tyska och egenföretagare med massor energi och organisationstalang. Jag inspirerar och blir inspirerad av andra. Jag tror på givers gain och att positivt tänkande kan hjälpa en i precis alla situationer.

Jag trivs i naturen, älskar djur och jag har inte hunnit läsa en bok på 5 år. Av alla saker som jag skulle vilja göra – ta upp igen eller prova på – så är det just nu träningen som jag fokusera på. Där blir jag både av med energi och fyller på med ännu mer.

Vad gör ditt företag? Vilka kunder vänder du dig till?

Som beteendevetare, utbildad coach och med backgrund som rekryterade och bemanningsansvarig ligger mitt fokus på människan. Jag erbjuder karriärcoaching, projektledning och har också mitt modersmål på agendan, genom översättning och kommunikation.

Kunder till mig vill ha hjälp med sin personliga utveckling eller till exempel projekt eller evenemang. Jag ser till att det händer saker helt enkelt.

Vad fick dig att vilja starta företag från första början?

Efter min andra föräldraledighet blev jag av med min anställning och just då var flexibla arbetstider det som var viktigast för mig. Jag har aldrig varit rädd för att arbeta mer än 100 procent men jag vill inte jobba enbart mellan åtta och fem för att kunna fokusera på mina barn på eftermiddagarna och kvällarna.

Och förutom flexibiliteten är det att jag kan bestämma själv det som lockade mig.

Vilka egenskaper gör dig till en bra företagare, tycker du? Vilka egenskaper uppskattar uppdragsgivare/kunder hos dig?

Jag är en bra företagare då jag har energi, vilja och passion för det jag gör. Jag är organiserad och envis. Det som jag tror driver mig mest är ett genuint intresse för människor och att kunna hjälpa dem med deras utmaningar, på vilket sätt det än mår vara. Jag vill tillföra mervärde.

Det som uppskattas hos mig antar jag är att jag är pålitlig och håller det jag säger. Dessutom mitt engagemang, min energi och min glada och positiva inställning – det går liksom inte att komma undan.

Vad har du gjort i ditt företag som du är stolt över?

Varje uppdrag och jobb som jag gör är jag stolt över. Jag är stolt att jag har kunnat tjäna pengar och att jag har hittat ”mitt sätt”.

Ulrike Bick - Höllviken

Vad tycker du är största utmaningen i företagandet?

Att hitta min nisch och målgrupp, öka försäljningen och med detta förhoppningsvis omsättningen. Och massor små utmaningar som regelbundet kommer att dyka upp längs vägen.

Hur har ditt företag förändrats sedan du startade?

Jag trodde att jag skulle jobba med andra saker när jag startade så mitt företag har bytt inriktning någon gång. Dessutom har min personliga utveckling gjort att mitt företag har en annan fokus idag.

Vad skulle du vilja åstadkomma framöver? På kort/lång sikt?

Jag vill använda det faktum att jag är född och uppvuxen i Tyskland och att jag kan både tyska och svenska flytande mer i mitt företag.

På kort sikt vill jag hitta uppdrag och på lång sikt samarbetspartner. Både i Sverige och Tyskland.

Hur tänker du kring att utveckla ditt företag? Är det viktigt?

Jag har inga ambitioner att anställa någon. Givetvis vill jag utveckla mitt företag – jag vill ha ännu fler nöjda och återkommande kunder.

Vilket är ditt favoritsätt att berätta för andra om vad du gör? Vilka kanaler för marknadsföring trivs du med?

Favoritsätt? Det är situationsanpassat. Och marknadsföringsmässigt har jag mycket att lära mig.

Vilket råd skulle du vilja ge den som vill utveckla sitt företag?

Omge dig med människor som du får energi av! Och var som solrosen – vänd dig mot ljuset, läs: allt det positiva som finns.

Ulrike Bick - den annorlunda coachen

Kontakt

Namn Ulrike Bick
Företag Ulrike Bick – den annorlunda coachen
Adress Falsterbovägen 371-12, Höllviken
Telefon 0707-588972
E-post info@ulrikebick.com
Hemsida www.ulrikebick.com
LinkedIn se.linkedin.com/in/ulrikebick

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)