Tips om Twitter – från #Twitterboken

Mycket bra tips om Twitter!

Har du provat Twitter för företaget eller privat? Funderar kanske på vilken nytta du skulle ha av Twitter? Eller har du hittat tjusningen? Det kan ta ett tag – för min del tog det omkring ett år innan jag började känna att jag hade glädje av och visste hur jag skulle använda kanalen. Men så helt plötsligt lossnade det och jag hittade mitt sätt.

Hur KullbergUtveckling använder Twitter

Twitter loggaJag använder Twitter i min professionella roll, och kombinerar både rollen som engagerad i Nätverk Arbetslivet och som företagare i mitt eget företag. Jag började med enbart fokus på nätverket, och heter @arbetslivet, men känner att det är som hela mitt professionella jag som Twitter blir mest intressant. Inte som företaget eller som nätverket, utan som personen bakom företaget och nätverket. Jag är den där mångsysslaren, helt enkelt. Och det är betydligt trevligare att följa en person än ett företag – det blir en helt annan kommunikation.

Var dig själv

Så om du vill ha ett råd från mig när det gäller Twitter så skulle det bli; våga vara dig själv. Kommunicera inte med företagets varumärke som fasad om du är en enskild företagare. Snacka som dig själv. 🙂 Du kan ha företagets namn som Twitternamn, men sätt ut ditt eget (Förnamn Efternamn) så att det syns ihop med dina inlägg.

Prata med vem som helst

Ren reklam fungerar uruselt på Twitter. Tänk istället kunskapsmarknadsföring eller relationsmarknadsföring. Gör dig känd för ditt engagemang för dina hjärtefrågor, och knyt kontakt med andra med liknande intressen. Twitter är lysande på det viset att man kan börja följa vem som helst utan att någon undrar varför. Du kan lägga dig i (nästan) vilket samtal som helst utan att det är underligt, och du kan tilltala i stort sett vem som helst utan att bli ifrågasatt.

Sophia Sundberg

#Twitterboken av Sophia Sundberg - Tips om TwitterSophia Sundberg är en trevlig person som jag har träffat i samband med Tillväxtverkets projekt ambassadörer för kvinnors företagande. Under en konferens gjorde vi sällskap och twittrade sida vid sida på vars en skärm. Jag är lite osäker men jag tror det kan ha varit första gången vi sågs irl, men vi hade kontakt på Twitter redan innan dess. För ett par år sedan var vi båda även med i en arbetsgrupp inom ambassadörsprojektet.

Jag har fler exempel på personer som jag haft liknande start med. Twitter är en fantastisk kanal för att knyta kontakt med nya människor. Öppningsrepliken ”jag följer dig på Twitter” funkar lika bra som isbrytare varje gång. 🙂

Sophia Sundberg är en mycket kunnig och kompetent föreläsare, och även författare till #Twitterboken – Smarta tips från första kvittret till att flyga fritt!

Sophia hittar du på Twitter som @Ypsilon_Sophia.

 


 

Fotnot: Jag är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg #5/100.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)