#blogg100 - logga

#blogg100 – hoppa och blunda

Jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska haka på ‪#‎blogg100‬ eller inte. Det är en bloggutmaning som börjar idag och som innebär att man ska göra ett inlägg varje dag i 100 dagar. Eftersom jag velar så gör jag detta inlägget som det första i serien, så har jag chans att sova på saken. Jag är inte sämre än att jag kan omvärdera ett dåligt beslut.

Varför?

#blogg100 - loggaJag har varit sugen på att få mer fart på min egen blogg på kullbergutveckling.se och det skulle det ju verkligen bli av en sån här grej. Att tvinga sig själv till att hitta 100 saker att skriva om och att skriva varje dag ger bloggandet en plats i vardagen på ett sätt som det inte har just nu för min del. Min förhoppning är att jag skulle få ut en del av de där inläggen som finns i mitt huvud. Sådant som jag skulle vilja dela med mig av när det gäller tankar kring företagande och marknadsföring t ex. Sådant som i sig skulle kunna fungera som kunskapsmarknadsföring för mig.

För att inte tala om känslan det skulle vara att få klart de 20-25 inlägg som redan ligger som utkast i min blogg ut. Jag har bara inte blivit färdig att publicera dem. Antar att det fastnar på sista finishen ibland, sådant som att lägga in en bild eller skriva en slutknorr. Jag brukar själv förespråka att det är bättre att skriva kort och publicera än att skriva långt och inte bli klar. Dålig på att leva det. 🙂

Varför inte?

Även om jag kan se fördelarna med utmaningen och vinsten som skulle komma av att lyckas med den, så är jag rädd att pressen att publicera skulle ta bort det roliga med att blogga. Jag vill inte sätta mig med en stress för att få ut ett inlägg varje dag. Stress är något jag försöker undvika – det kommer av sig självt ändå utan att man behöver skaffa sig den. 🙂

Så den stora frågan är om jag kan hitta en bra balans i bloggandet? Att skapa bra innehåll utan att avlida för att jag blir överambitiös typ…

Hoppa och blunda

Företagets vision grunden för marknadsföringenEmellanåt gör jag saker som jag för mig själv betecknar som ”hoppa och blunda”. Med det menar jag att jag inte riktigt kan räkna ut på förhand hur det ska gå. Antingen blir det kanon eller så blir det katastrof. Antingen finns där ett bråddjupt stup eller så landar jag mjukt och fint. Det är lite småläskigt att göra såna saker, men samtidigt väldigt utvecklande. Hur det än slutar så har jag lärt mig något.

Skulle jag satsa en dag på att skriva klart mina utkast så hade jag haft 20 av de 100 dagarna klara. Bara 80 till sen. 😉 Har pratat med ett par personer om att ha en gemensam workshop där vi spånar ämnen så att man går därifrån med en lista på idéer att sätta i verket. Utan planering och förberedelse tror jag inte det går alls.

Men eftersom det var längesen jag hoppade och blundade senast (säker flera månader sen) så bestämmer jag mig för att göra det nu. Kanske ångrar jag mig imorgon. Låt så vara då. 🙂

Läs mer om #blogg100

Den som vill veta mer om #blogg100 ska läsa på www.bisonblog.se där upphovsmannen Fredrik Wass skriver mer om utmaningen.

Sen är hashtagen på Twitter #blogg100 och där kan man följa de inlägg som görs.

Det finns också en Facebookgrupp där deltagarna kan snacka om bloggandet, och en grupp där man kan dela sina inlägg så andra kan läsa dem.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
11 Kommentarer
  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Tack så mycket, Aryel! Jag hoppas kunna bjuda på matnyttigheter blandat med tankar kring verksamhetsutveckling & tips om vad som händer i mitt företag.

   En del målinriktad business ska vi nog ta och stoppa in också.

   Jag har även funderingar kring en intervjuserie som legat och snurrat rundor i ett par års tid nästan. Kanske läge att ta tag i den?! 🙂

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Jag är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg […]

 2. […] är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg […]

 3. […] är med i bloggutmaningen #blogg100 och intervjun med Alexandru Järmenson är inlägg 18 av […]

 4. […] är med i bloggutmaningen #blogg100, och detta är inlägg 16 av […]

 5. […] är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg 15 av hundra. Bara 85 kvar nu. […]

 6. […] är med i bloggutmaningen #blogg100 och detta är inlägg […]

 7. […] är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg […]

 8. […] #blogg100 – hoppa och blunda […]

Kommentering är stängd.