Företagare i Kävlinge – på Facebook

Företagarluncherna i Kävlinge var startskottet

I höstas tog jag initiativ till att ordna företagarluncher i Kävlinge, och det har varit väldigt trevligt. Vi är många som utgår från Kävlinge med omnejd i vårt företagande och då är det skönt att kunna få lunchsällskap med andra som gillar företagarsnack.

Luncherna gör vi så enkla som möjligt. Var och en betalar för sin lunch, vi presenterar oss för varandra och släpper sedan ordet fritt. Den som har något att berätta om gör det. Samtalen varierar mellan himmel och jord, och när vi får tid att prata med varandra så hittar vi ofta beröringspunkter och sätt att samverka som företagare.

Facebookgruppen ”Företagare i Kävlinge” resultatet

Vi har kört fyra luncher vid det här laget, och vid den senaste kom vi överens om att jag skulle starta en Facebookgrupp åt oss. Vi bestämde att den skulle få vara öppen för alla företagare, inte bara dem som varit på luncherna. Så där och då föddes gruppen Företagare i Kävlinge. Idag, fyra dagar senare, har gruppen kommit upp i nästan 60 medlemmar. Det tycker jag är jätteroligt, för det innebär också att nya företagare hittar varandra och kan samverka. Och fler att luncha ihop med.

Mer nätverkande > mer samverkan > mer tillväxt

Jag tror starkt på att när företagare hittar varandra för att samverka och samarbeta så blir 1+1=3 (minst). När vi lägger samman våra kompetenser och erfarenheter, våra nätverk och våra idéer, så stärker vi varandra och kan göra bättre affärer. Det är oftast inget som ger sig vid första mötet, men kanske när man har setts några gånger och man tagit sig tid att lära känna varandra. Då kan våra företag växa och utvecklas.

Vill du vara med?

För att gå med i gruppen Företagare i Kävlinge så går du in på Facebook och klickar på knappen ”Gå med”. Sen får du vänta på att jag godkänner dig, men det gör jag så fort jag kan. Du kan också be någon vän som är med i gruppen att lägga till dig.

Det finns inga specifika krav för att vara med. Gruppen är till för företagare och snacket lär röra sig om företagarfrågor och liknande, så det får du ju ha ett intresse för. När det gäller geografin så är den att betrakta som töjbar i gränserna. Om du bor eller verkar i Kävlinge (kommun) med omnejd bedömer du själv. Jag kommer att lägga ut inbjudningar till våra luncher i gruppen, så det kommer du att få som medlem.

Anmälan till luncherna gör du med fördel här på hemsidan. Länk finns alltid i vänsterkanten på sidan. Nästa lunch är den 9 februari. Platsen är Pappis Restaurang & Pizzeria i Kävlinge. Anmälan gör du här.

Känn dig 100% välkommen!
/Maria

20150112 Företagarlunch Företagarlunch i Kävlinge, Salerno

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)