Philip Jinert, Jinertdesign

Intervju med sommarlovsentreprenör Philip Jinert, JinertDesign

Philip Jinert – design och foto

Intervju med en sommarlovsentreprenör

Jag skrev tidigare om sommarlovsentreprenörerna som ägnar sommarlovet åt att starta och driva företag. Nu vill jag presentera en av dem för er genom en intervju. En driftig kille som säkerligen kommer att fortsätta företagandet framöver! Läs om honom här och tveka inte att kontakta honom om du blir nyfiken på om han kan hjälpa dig med något.

Vem är Philip Jinert?

Philip Jinert, Jinertdesign

Philip Jinert

Jag är 17 år och bor i Löddeköpinge och har gjort det i hela mitt liv tillsammans med mina föräldrar och min storasyster. Jag är en glad och pigg kille som ofta är väldigt framåt när det väl gäller.

Vad gör ditt sommarföretag?

I mitt företag så hjälper jag andra företag eller privatpersoner med dels marknadsföring eller inbjudningskort och fotoredigering.

Jag kan göra allt från affischer till hemsidor och abstrakt konst via min dator till små visitkort och inbjudningskort till tex diverse festligheter.

Hur kommer det sig att du ville vara med i Sommarlovsentreprenörerna?

Jag fick hem ett brev i brevlådan med lite kort information om det och fick genast idén att fortsätta med det jag gör i skolan in på sommarlovet. Alltså media och grafisk formgivning. Jag brinner verkligen för det jag gör och kan sitta en hel dag framför datorn utan problem.

Har du någon erfarenhet av företagande sen innan?

Jag har ingen erfarenhet av egenföretagande sedan innan men jag har praktiserat i ett gäng olika butiker där jag har fått se hur det är ”bakom kulisserna” i butiker/affärer.

Finns det någon i din närhet/familj som är företagare? Någon som är en förebild för dig?

Min farfar har ett eget företag och det har han haft igång sedan min pappa var yngre än vad jag är idag och han har gett mig mycket information och vad man bör tänka på för att ens företag inte bara ska försvinna över en natt.

Jinertdesign

Logga från JinertDesign

Vem kan vara kund till dig? Hur hittar du tänkbara kunder? Hur sprider du att företaget finns?

Mina kunder är i princip vem som helst som behöver hjälp med grafisk formgivning och redigerande då jag kan göra dels väldigt seriösa produkter till andra företag eller roliga kort till barnkalas.

Jag hittar mina kunder genom att ha en facebooksida och en egen hemsida där jag uppdaterar så fort det händer något. Samt att jag sätter mitt namn, telefonnummer och mail på alla saker jag skickar iväg precis som att jag har visitkort och flygblad som jag delar ut och sätter upp på olika platser.

Vad är det bästa med att vara sommarlovsentreprenör?

Att man får chansen att göra något man verkligen vill under sommaren och inte känna sig tvingad att gå till ett sommarjobb där man kanske egentligen inte trivs. Man ska tycka att det är roligt att gå upp på morgonen och börja jobba!

Samt att det är en väldigt bra erfarenhet!

Foto från Jinertdesign

Foto från JinertDesign

Vad är svårast?

Det svåraste med att starta eget är att man ska komma ut och synas så mycket som möjligt och få andra att lägga märke till en.

Tror du att du kommer att driva företag i framtiden?

Förhoppningsvis kan jag säga!

Drömmen skulle vara att detta går så pass bra att mitt sommarföretag blir ett ordentligt företag!

Vilket råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att starta ett sommarlovsföretag?

Nyckeln är att man gör något som man verkligen brinner för och att man själv väljer att gå med. Man ska inte gå med bara för att ens föräldrar tycker det tex.

Så länge man gör det man vill och känner för så tror jag att alla kan komma långt!

 

KONTAKT

Namn: Philip Jinert

Företag: JinertDesign

Telefon: 0736844900

Hemsida: www.jinertdesign.wix.com/jd

Facebook: www.facebook.com/JinertDesign

 

Bilder från Jinertdesign/Philip Jinert

 

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)