Lördagskul: 21 saker företagare känner igen

Det är ju populärt med samlingar av bilder/kortkorta filmklipp och egna texter för att illustrera ett visst tema. Det kan handla om söta katter, smarta tips för hemmet, saker du inte visste om din iPhone o s v. Får man till en hög igenkänningsfaktor är den virala succén inte långt borta. 🙂

Nu har sajten driva-eget.se gjort en egen variant med 21 saker bara vi som driver eget förstår, och den rekommenderas för dig som vill känna igen dig. Kanske inte i alla bilderna, men jag gissar i flera av dem.

När anställda pratar om semester

Jag hade nyligen en diskussion om skillnaden mellan att vara anställd och att vara egen företagare när det kommer till semester. Det är inte bara det att man inte drar in pengar under tiden man är ledig, man kan inte heller sälja in kommande uppdrag, och de pengar man vill kunna plocka ut för att åka på semester måste man ha tjänat in i förväg. Det blir liksom dubbelt kännbart att man inte har en månadslön…

Så den här blev jag extra träffad av just nu:

4. Hur du ser ut när anställda människor pratar om betald semester.

4. Hur du ser ut när anställda människor pratar om betald semester. 21 saker företagare känner igen.

 

Och sen gillar jag den här:

21. Känslan av att bara vara lite, lite coolare.

21. Känslan av att bara vara lite, lite coolare. 21 saker företagare känner igen

Vilken är din favorit?

 


 

Fotnot: Jag är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg #7/100.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara
  1. Annika Dacke
    Annika Dacke says:

    Ja, verkligen! Semester innebär för mig att jag har målsättningen att vara ledig kanske tre veckor, men får flytta runt och pussla med tiden pga att jag kanske är inblandad i något projekt där det händer något osv… Jag måste meddela långt i förväg när jag tänkt vara ledig för att inte förstöra för kolleger och oftast innebär det att jag ändå måste kolla e-post och hålla saker vid liv. Semester i juli är enklast eftersom folk överlag inte vill ha tag på mig då.

    När jag åker till Portugal i maj innebär det i praktiken att jag bara förflyttar arbetsplatsen till ett annat land. Samma sak om jag är sjuk. Oavsett hur sjuk jag är måste jag hålla hjulen rullande. Det är det jag uppskattar minst med att vara företagare.

Kommentering är stängd.