Pi-dagen 14 mars 2015

Naturvetare firar pi

Visste du att det är internationella pi-dagen idag? Alltså dagen då vi firar den lilla räknefinessen pi?

Hur firar man nu denna viktiga dag? Och speciellt i år, och speciellt det klockslag som även får med nio av decimalerna?

Visste du att jag var naturvetare?

Jodå! Jag gick naturvetenskaplig linje i gymnasiet, på Katedralskolan i Lund. Hade bra betyg i matte men även i språk. Gillar både siffror och ord. Jag gick i en klass som hade dator som specialinriktning, men då hade jag inte riktigt kommit på tjusningen med programmering. 🙂

Som gammal naturvetare känns det ju viktigt att fira en sån här dag som pi-dagen. Barnen har pratat om det i skolan; 6:an jobbar med pi men avrundar det till mars (alltså 3) än så länge. 🙂

Ska du också fira idag?

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)