Mikaela Mattsson, sommarlovsentreprenör.

Vikfik – svalkande smaker! Intervju: Mikaela Mattsson

Vikfik – svalkande smaker i Vikhög

Intervju med sommarlovsentreprenör Mikaela Mattsson

Mikaela Mattsson, sommarlovsentreprenör. Hej! Vem är Mikaela Mattsson?

Jag är 18 år gammal och nyutexaminerad från Katedralskolan i Lund där jag läst ekonomi.

Vad gör ditt sommarföretag?

Mitt sommarföretag är ett fik i Vikhög som passande nog heter Vikfik.

Vem kan vara kund till ditt företag?

Den som tycker om att svalka sig en varm sommardag med en välsmakande glass eller en kopp nybryggt kaffe kan vara min kund!

Hur hittar de dig?

Mig och Vikfik hittar man i Vikhög vid Vikhögs hamn. Vikhög ligger 5km från Löddeköpinge längs med Öresundskusten. Vill man kontakta mig så kan man göra det via min facebooksida som heter Vikfik, mailen vikfiket@mail.com och även på instagram under namnet Vikfik.

Hur berättar du att företaget finns?

Jag har valt att marknadsföra mig på flertalet olika sätt. Men framförallt så använder jag mig av sociala medier. Vikhög är en otroligt vacker liten by och att just använda mig av bilder för att nå ut till mina kunder tror jag är till min fördel. Via min facebooksida arbetar jag mer med att informera om min verksamhet. Jag har även lagt stor vikt vid mitt kontaktnät och försökt sprida vetskapen om att jag finns i så stor mån som möjligt.

Hur kommer det sig att du ville vara med i Sommarlovsentreprenörerna?

Efter att ha läst ekonomi i tre år på gymnasienivå så kände jag att det var dags att pröva vingarna på riktigt! Jag har alltid drömskt planerat på hur det skulle vara att ha ett eget café eller en restaurang eftersom att jag är mycket intresserad av matlagning. Att öppna ett litet hål i väggen och sälja glass kändes som en lagom stor utmaning. Genom sommarlovsentreprenörerna fick jag det stöd som jag behövde. Finansiellt, men framförallt mentalt. Det blev en extra knuff i ryggen och en extra stor anledning att faktiskt genomföra mina drömmar.

Mikaela Mattsson. Vikfik - svalkande smaker. Logga.Har du någon erfarenhet av företagande sen innan?

Jag har drivit ett UF företag som hette Lysande UF. Där sålde jag tillsammans med en nära vän cykellampor till studenter i den cyklistfyllda staden Lund.

Finns det någon i din närhet/familj som är företagare? Någon som är en förebild för dig?

Min mamma har nyligen startat sin egen arkitektverksamhet. Det inspirerade även mig till att våga göra något alldeles själv. Vi är lika varandra, min mamma och jag. Min kreativitet har jag definitivt fått från henne.

Vad är det bästa med att vara sommarlovsentreprenör?

Det allra bästa med att vara sommarlovsentreprenör är tveklöst att man sätter sina mål alldeles själv. Man kan gå precis hur långt som helst om man bara är redo att jobba hårt för det. Friheten helt enkelt, att skapa sin egen framgång.

Vad är svårast?

Det svåraste är att tro på sig själv, i alla fall för mig. Jag har en tendens att överanalysera saker istället för att bara köra på och våga göra misstag.

Tror du att du kommer att driva företag i framtiden?

Det tror jag absolut att jag kommer göra! Hur, var och när nästa företag startas upp får vi se.

Vilket råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att starta ett sommarlovsföretag?

Jag skulle ge rådet att våga tänka stort! Och hitta någonting att göra som du brinner för. Är det att skapa smycken, gör det! Är det att mecka med mopeder, gör det! Är det att sälja, gör det! För det kommer bli otroligt mycket roligare och framförallt enklare att driva ett företag riktigt bra om man väljer att hålla på med någonting som man tycker är roligt.

Mikaela Matsson. Vikfik - huset

KONTAKT

Namn: Mikaela Mattsson
Företag: Vikfik

Telefon: 0736224399
Adress: Vikhögsbyaväg 40, 246 32 Vikhög

Facebook: facebook.com/Vikfiket
Instagram: @Vikfik

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.