Bädda in inlägg från Facebook på din hemsida – Guide

Bädda in inlägg

Att bädda in ett inlägg innebär att man kan få ett inlägg från ett annat ställe att synas på t ex din hemsida. Twitter har tidigare kommit med möjligheten att bädda in ett tweet på din hemsida, och nu har uppenbarligen Facebook följt efter så att du kan bädda in ett inlägg från Facebook på din hemsida.

Och då måste ju KullbergUtveckling testa denna nya funktion. Jag har skrivit en guide nedan så att du själv kan prova! Berätta gärna och länka i en kommentar om du har använt denna funktionen med inbäddade inlägg någonstans.

KullbergUtvecklings inlägg från Facebook

Här nedan har jag bäddat in ett dagsfärskt inlägg från min företagssida KullbergUtveckling. Jag tipsar om en lösning på ett vanligt bekymmer för den som har en företagssida, nämligen att man ofta lyckas publicera som privatperson på sin sida istället för i egenskap av sidan. När man postar från telefonen är lösningen att använda appen Facebook Pages (för iPhone eller för Android) så kommer du förbi det här bekymret.

Guide – hur gör jag för att bädda in inlägg från Facebook?

 1. För musen över inlägget du vill bädda in så att du får fram den lilla pilen i högra hörnet.
  Bädda in inlägg från Facebook på din hemsida - steg 1
 2. Klicka på pilen – välj Bädda in inlägg
  Bädda in inlägg från Facebook - steg 2
 3. Kopiera koden överst i rutan
  embed_facebook_3
 4. Klistra in koden i html-/textläget på din hemsida. Här visas hur det ser ut i WordPress:
  Bädda in inlägg från Facebook - steg 4

PS: I WordPress (och även andra hemsidesverktyg) visas inte resultatet i det visuella läget, men ligger där ändå så länge koden är sparad korrekt i textläget.

De inlägg som går att bädda in är sådana som är offentliga. Du kan alltså inte bädda in en privatpersons inlägg som är inställt att bara visas för dennes vänner. Om inlägget du bäddar in tas bort kommer du att få ett felmeddelande i den inbäddade rutan. Läs mer om Embedded Posts hos Facebook.

Lycka till med dina inbäddade inlägg!

Håll med om att det här är en rätt kul funktion, även om jag inte är helt säker på hur ofta den kommer att komma till användning. 🙂

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
14 Kommentarer
 1. Frida
  Frida says:

  Hej!
  Känner du till om man kan kopplar sin företagssida (som man skapat under sin privata profil på facebook) till en WordPress plugin så att flödet visas av sig själv på sin wordpress-sida?
  Tacksam för svar!
  Vänliga hälsningar Frida

 2. Annelie Andersson
  Annelie Andersson says:

  Hej!
  Detta är smart, tack för tips. Vet du om man kan bädda in en websida ( i mitt fall en annan wordpressblogg) i en statisk sida på wordpress? Jag har testat en iframekod med får den klassiska ”din webbläsare stöder inte iframe”

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Hej Annelie!
   Svaret är att det finns helt enkelt inget bra sätt att infoga en hel webbsida inuti en annan webbsida. Som tur är, för om du frågar mig så tycker jag att det skulle bli ganska rörigt om man kunde ta andras innehåll och lägga det på sin egen hemsida t ex.

   Det du kan göra är t ex att lägga in ett RSS-flöde i en widget, så som det ligger till Ett Gott Arbetsliv här nedan på min hemsida.

   Hälsningar
   Maria

   • Annelie
    Annelie says:

    Tack för svar!
    Jag ska kolla upp rssflödesgrejen. 🙂
    Vi har nämligen en blogg för mitt jobb. Vi är tre grupper som skriver under varsin blogg som vi vill ha som gemensam blogg. Men gruppföljarna vill antagligen bara kunna prenumerera på sin grupp så att säga. Tänkte lägga in respektive blogg under varsin menyflik så att säga.

    Jag förstår knappt vad jag skrivit själv så hoppas du ser vad jag menar. 😉
    Kanske rssflöden kan läggas i menyn..?
    Tack igen

    • Maria Kullberg
     Maria Kullberg says:

     De tre bloggarna ligger på olika adresser gissar jag då. Och som jag förstår det är det viktigt att läsarna kan välja att följa endast en av dessa tre.

     Den lättaste lösningen är att göra det du säger – att lägga dem i menyn. Om du i ”Anpassad meny” väljer att lägga till en ”Länk” så kan du lägga in hela http-adressen till respektive blogg. Om de ser likadana ut och har en meny som gör att man lätt kan navigera tillbaka dit man kom ifrån, så kommer det att fungera utmärkt att göra så.

     RSS-flödet behöver en RSS-läsare för att bli något vettigt, t ex genom en widget för just RSS. Så den gör sig inte speciellt bra i menyn.

     Hoppas du hängde med i mitt svar. 🙂

     Hälsningar
     Maria

  • Maria Kullberg
   Maria Kullberg says:

   Hej Marie!
   Vad roligt att du hittat min guide och haft glädje av den. Jag tänkte jag skulle kika in hos dig och se vad du hade bäddat in men kunde inte hitta det. 🙂

   Hälsningar
   Maria

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Bädda in inlägg från Facebook på din hemsida – Guide […]

Kommentering är stängd.