Evenemang på facebook - Nätverket Höjdarna

Skapa evenemang på din facebooksida – guide

Att skapa evenemang på din gillasida på facebook

Jag fick en fråga om hur man kan skapa evenemang från sin gillasida på facebook istället för sin privata profil, och tänkte att det kanske är fler som söker svar på den frågan. Så håll till godo – här kommer en guide!

Lysande sätt att sprida information om dina arrangemang

Att skapa evenemang på facebook är ett lysande sätt att berätta vad som händer i din verksamhet, och ett uppskattat sätt för dem som vill hålla sig uppdaterade med dina arrangemang. För den som använder facebook regelbundet och inte vill missa det du gör är det en bra påminnelse om vad som är på gång. Och dessutom blir det lätt för dina vänner och kunder att dela vidare och bjuda in sina vänner till evenemanget vilket ger dig en större kundkrets än du hade från början.

Fördelarna

Fördelen med att skapa evenemanget från din gillasida istället för som dig själv som privatperson, är att dina gillare kan klicka på länken ”Evenemang” på din gillasida och hitta allt som är aktuellt. Det innebär också att den som hittar till din evenemangssida på facebook kommer att se att det är din gillasida som står bakom. Det innebär att nya besökare (t ex inbjudna av dina gillare) kan hitta och börja gilla din sida. Inte helt fel att ta den chansen, eller hur?!

Är funktionen aktiv?

Det första du behöver kontrollera är om du har aktiverat evenemangsfunktionen. I så fall ligger ”Evenemang” i den vänstra menyn på din sida. Hittar du inte den länken? Läs en bit ner här på sidan hur du aktiverar den.

För att skapa ditt evenemang

Punkt KullbergUtveckling Klicka på ”Evenemang” i din vänstra meny

Punkt KullbergUtvecklingNu hittar du en knapp ”Skapa evenemang” uppe till höger på sidan

Punkt KullbergUtvecklingFyll i alla dina uppgifter för evenemanget (Skriv en inbjudande text som berättar vad man får om man anmäler sig, hur man anmäler sig och vad det kostar.)

Punkt KullbergUtvecklingKontrollera inställningarna (Vid ett mingelevent är det värdefullt för deltagarna att se vem mer som anmält sig. Vid mer känslig art vill du kanske dölja vem som anmält sig. Bestäm också om dina gäster får bjuda in vänner.)

Punkt KullbergUtvecklingBjud in gäster och skicka iväg inbjudan

Nu skapas en länk i loggen på din gillasida som talar om att du har skapat ett evenemang.

Evenemang på facebook - Nätverket Höjdarna

Här ett exempel på hur det ser ut på Höjdarnas facebooksida när evenemangsfunktionen används.

Om du inte har funktionen för evenemang aktiverad

För att aktivera funktionen för evenemang behöver du gå in i dina inställningar för gillasidan. Följ valen enligt nedan:

Punkt KullbergUtveckling Redigera sidan

Punkt KullbergUtveckling Applikationer

Punkt KullbergUtveckling Evenemang

Punkt KullbergUtveckling Redigera inställningar

Punkt KullbergUtveckling ”Lägg till”

Nu kan du göra som jag först skrev. 🙂

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)