Spel på Facebook: Farmville

Blockera spel på Facebook

Vill du också blockera spel på Facebook?

Spel på Facebook: FarmvilleSpelar du spel på Facebook? För en del är det en skön förströelse och kan också tjäna som en mikropaus i arbetet. Men visst är det lätt att fastna i spel och låta dem ta mer tid än vad du egentligen tänkt dig?

För mig som i stor utsträckning använder Facebook för mitt arbete, är det en nödvändighet att styra upp flödet på min startsida så att det blir så relevant som möjligt. Det sparar mig tid att slippa läsa sådant som inte intresserar mig. Något som i mitt tycke tar alltför stor plats är alla spel. Jag har tagit ett beslut att inte lägga tid på spel på FB då jag vet att det är lätt att fastna och lägga tid som jag hellre vill ha till annat.

Därför blockerar jag konsekvent varje spel som dyker upp, antingen när jag ser att en vän spelar något eller när jag får inbjudan till att gå med i ett spel. Det gör att jag är så gott som 100 % befriad från spel i mitt flöde.

Spel på Facebook: Candy Crush SagaVarje spel måste blockeras för sig (det finns tyvärr ingen av-på-knapp för spel) men när det är gjort så gäller det tills jag väljer att aktivt ta bort blockeringen. Det kommer ständigt nya spel så jag kommer alltid att få några nya spelinbjudningar och spelhändelser från vänner i mitt flöde. Men jag slipper det dagligdags.

Igår tipsade jag om hur man gör blockeringen på Facebook. Tänkte att du som läser här också kan få del av det. 🙂

Guide: blockera spel på Facebook på tre sätt

1. När du har fått en spelförfrågan

– Gå till Applikationscenter (du hittar det långt ner i menyn till vänster på startsidan)
– Välj ”Förfrågningar” nere till vänster
– Klicka på blockera spelet för respektive spelförfrågan

Detta blockerar både nya förfrågningar från spelet ifråga till dig, och spelhändelser från dina vänner på din startsida.

2. När du ser en väns spelhändelse på din startsida

– För muspekaren över spelhändelsen
– Välj att blockera spelet

3. När du får en avisering

– För muspekaren över aviseringen
– Använd krysset för att dölja

Guide i bilder: Blockera spel på Facebook

Här kommer en guide i bilder enligt variant 1 ovan. Uppdaterad 2015-01-16.

1. Länken till ”Spel” finns nere i vänsterkanten på din startsida.

Blockera spel på Facebook - guide - steg 1

2. Gå till fliken ”Aktivitet”

Blockera spel på Facebook - guide - steg 2

3. Klicka på krysset efter det spel du vill blockera.

När du har spelinbjudningar står det en siffra efter ”Inbjudningar”. På bilden nedan har siffran tagits bort eftersom jag gått vidare och klickat på krysset efter inbjudan till Candy Crush Soda Saga.

Blockera spel på Facebook - guide - steg 3

4.  Välj om du vill blockera spel eller förfrågningar från viss person

När du klickar på krysset får du upp två ytterligare valmöjligheter:
1. Blockera spelet
2. Blockera förfrågningar från just den här personen

Oftast är det punkt 1 du vill åt; att blockera detta spelet helt och hållet.

Blockera spel på Facebook - guide - steg 4

5. Nu slipper du fler inbjudningar!

När du blockerar spelet så här kommer du varken att kunna få fler inbjudningar till spelet eller se spelet när dina vänner spelar.

Blockera spel på Facebook - guide - steg 5

PS. Gillar du guiden kan du följa KullbergUtveckling på Facebook för att få fler tips som underlättar tillvaron för dig med Facebook som arbetsredskap.

PS 2. Vill du veta hur man bäddar in inlägg från Facebook? Följ länken så hittar du en guide för det.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)