Företagarlunch i Kävlinge – varför jag startade

I höstas slog det mig hur många företagare det finns i min närhet som arbetar ensamma och som äter lunch ensamma. Vad skulle hända om man samlades för en lunch då och då? I all enkelhet så att fokus blir på sällskapet, lunchen och samtalen.

Företagarlunch i Kävlinge, Salerno 20150112 Företagarlunch

Företagarlunch 2014-12-15, Salerno i Kävlinge, resp Företagarlunch 2015-01-12, Pappi’s i Kävlinge.

Enda sättet att ta reda på det var ju att testa, eller hur?! Så jag satte datum med en företagarkollega; Lisbeth Rydén på EllErr konsult. Vi bestämde att även om ingen annan hakade på så skulle vi i alla fall ses för en lunch. Vi blev nio personer på första lunchen den 20 oktober. Sen har vi varit runt 10 personer förutom sist då vi blev 14. Och redan nu är det 15 som sagt att de kommer till nästa företagarlunch i Kävlinge den 9 mars. Jätteroligt!

Företagarlunch Kävlinge 20150209

Varför företagarlunch i Kävlinge när det finns så många andra nätverk?

Min avsikt med att ordna företagarlunch i Kävlinge är att skapa ett tillfälle till nätverkande i ett avslappnat sammanhang där det inte står en annat på agendan än att träffas och prata. Då hinner man lära känna varandra lite djupare än vad man gör genom 20-sekunderspresentationer. När man får utrymme att prata om annat än ”det vanliga” så dyker nya möjligheter till samarbeten upp, och plötsligt blir det business av. Vi kör en presentationsrunda och i övrigt är det fritt snack.

Anmälan krävs

Var och en beställer och betalar för sin lunch på plats och det är den enda kostnaden för att vara med. Arrangemanget står jag för ideellt. Det enda jag ställer krav på är att du faktiskt anmäler dig så att jag kan förvarna restaurangen om hur många vi blir. En person mer eller mindre spelar kanske inte så stor roll, men om plötsligt fem tänker så börjar det bli klurigt med att få platser och mat att räcka på ett bra sätt.

Anmälan kan göras här på hemsidan, under Aktuellt, eller på Facebookeventet för respektive lunch. Båda ställena går bra – jag samkör listorna.

Nätverk på lunchen är deras melodi

Artikeln från Hallå! Kävlinge/Löddeköpinge den 18 februari 2015! Klicka på bilden för att få upp den i större format.

Du kan också läsa varje ruta för sig på webben:

– Intervjun med mig – Folk tycker det är avslappnat
– Intervjun med Lisbeth Rydén – Jag har fått hjälp med marknadsföring
– Intervjun med Magnus Björk – Det här är ett fantastiskt nätverk
– Intervjun med Gittan Olsson – Det är skönt att bolla lite idéer

foretagarlunch-20150209-klipp-halla

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] precis dubbelt upp mot förra lunchen. 26 personer istället för 13. Tack för det säger vi till Hallå Kävlinge/Löddeköpinge! Och till er som sprider vetskapen om lunchen till era […]

Kommentering är stängd.