Höstmarknad 2015. Foton från Joanna Bladh

Höstmarknaden 2015 i Kävlinge – en våt tillställning

Höstmarknaden 2015 i Kävlinge blev en våt tillställning 🙂

Jag brukar alltid ha telefonens kamera i högsta hugg, men här kom ett undantag som bekräftar den regeln. Känner att jag saknar bilderna jag inte tog på höstmarknaden, så istället bjuder jag på Joanna Bladhs bilder. Hon arbetar på Kävlinge kommun och är ofta ute med sin kamera när det är event på gång.

Regnet formligen vräkte ner i enorm mängd bitvis under marknadsdagen, men rätt vad det var lyste solen mellan varven. Det är så synd med regnet eftersom det ger väldigt mycket färre fötter som är ute och rör sig. Men alltid lika trevlig stämning och alltid lika roligt att träffa vänner, grannar, företagarkollegor och andra!

Höstmarknad 2015. Foton från Joanna Bladh

Höstmarknad 2015. Foton från Joanna Bladh nedan

Jag började marknadsbesöket med att lämna kläder och filtar hos ”Vi gör vad vi kan” – en insamling till flyktingar som befinner sig i Grekland. Det känns gott att ha gjort åtminstone en liten insats för människor som fått lämna hem och vänner för att klara livhanken.

Jag och dottern har varit och provat orientalisk dans hos Anna Hyberg, Fireflow. Det var verkligen jätteroligt, men nu får axeln med brutet nyckelben vila sig. 🙂 Hälsade på Hellen Larsson, Inga Bengtsson, Rita Krassow och Malin Prumell m fl och tittade på deras konst i Lilla Kulturhuset.

Gratulerade Marie Nilsson, Nilsson & Son Radio & TV till den välförtjänta utnämningen till Årets Eldsjäl (Företagarna står bakom den). Hon fixade med ljudet till Paula Letz & co från Nordic Wellness just då. Hans Algback från Kävlinge Furulund Samverkan tittade förbi och såg ut att ha läget under kontroll. Jag hejade på folket från Kävlinge kommun men avstod från tävlingen med gamla gatubilder från Kävlinge. Jag räknas väl fortfarande som nyinflyttad i byn efter 17 år, och hade nog inte fått många rätta svar ändå. 😉

Kramade om Madelene Maria Josefin Larsson som ansiktsmålade inne hos Kävlinge Zoo, och Monica Persson som just då sålde korv där utanför. Mötte Malin Olsson och Lisa Sjöström som var där med sitt S&O Städservice.

Pratade regn med Teddy Landén från Constrictor Vision som var där på lite smått misslyckat fotouppdrag å kommunens vägnar. Bilderna på folk i rörelse såg lite väl blöta ut. Kikade in i fönstret hos flera butiker utan att hinna gå in; Färgglatt med Agneta Thulin, Landgrens med Irja Forsberg, Wivex med mina grannar, Matmakarna med Roger Nilsson bl a. Vinkade till Gittan Olsson när hon stängde Hemtrevligt Ute&Inne för dagen.

Hejade på Anna Kantor Lindelöf och Irene Andersson från Kävlinge församling. Träffade på Jenny Ruthagen flera gånger, bl a när vi handlade frukt hos Hemköp och blev uppmanade att inte skämmas (50 kr, fyll så mycket du vill i en hink). 🙂 Även Capat-kollegan Ingrid var och handlade, och Jeanette Brugge Welin från Alpha Vitae. Och på väg till bilen mötte vi Lina Larsson från LL Dance Studio.

Jag Kävlinge och alla härliga människor!

Jag har säkert glömt någon men jag gillar er också.

Här kommer Joanna Bladhs bilder från höstmarknaden 2015 i Kävlinge:

(Klicka på datumet så kommer de upp.)

Lite bilder från dagens höstmarknad i Kävlinge som tyvärr fick några störtskurar. Det var första gången det regnade, det…

Posted by Joanna Bladh on den 5 september 2015

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)