Prenumerera på evenemang Facebook

Nyhet! Prenumerera på evenemang på FB

Ny funktion på Facebook – prenumerera på evenemang

Jag måste säga att jag trodde detta var ett aprilskämt när jag såg det i flödet. Jag vågade faktiskt inte tro att Facebook gjort något för att förbättra sin evenemangsfunktion. Den har på senare tid blivit klart sämre, tycker jag. Inte ens evenemang man verkligen är intresserad av syns i ens flöde på något vettigt sätt.

Det är helt uppenbart att man gjorde förändringar som syftade till att man skulle betala för att nå ut med evenemang från en Facebooksida. Jag kan förstå det å ena sidan; inkomster av det slaget är det som gör att Facebook kan fortsätta utveckla och underhålla sin plattform. Men sammankomster mellan människor i verkliga livet (som om inte FB skulle vara verkligt?) är fortfarande viktiga och Facebook behöver hitta en balansgång mellan att möjliggöra saker för sina användare och att tjäna pengar på det.

För bara något år sedan var evenemangsfunktionen ett riktigt bra verktyg för att berätta om aktiviteter. T ex kunde vi i vår ideella förening Nätverk Arbetslivet lägga upp evenemang för att berätta om trevligheter såsom AfterWork och liknande. Aktiviteter som inte har något vinstsyfte, utan bara är en ren trevlighet. När evenemanget skapades spreds det till sidans gillare och folk såg det i sitt flöde. Nu tycker jag det är ett väldigt väldigt lågt tal på antalet visningar för evenemang. Det betyder att om du inte har fått en inbjudan så kommer du förmodligen inte att se det alls.

För dig som ofta anordnar evenemang och har en skara som gärna vill komma på dem, tror jag det här kan bli en riktigt värdefull funktion.

Prenumerera på evenemang på Facebook – guide

  1. Gå till sidan vars evenemang du vill prenumerera på
  2. Klicka på fliken ”Evenemang” (ibland ligger den under fliken ”Mer”)
  3. Klicka på knappen ”Prenumerera” till höger i bild

Nu ska du få besked när sidan lägger upp ett nytt evenemang! Det står en hälsning om att bara vänner kan se prenumerationer, men jag har inte hittat ännu var och när det i så fall visas.

Prova på KullbergUtveckling ABs Facebooksida, och låt mig veta om du tyckte guiden var användbar och vad du gillar funktionen!

Prenumerera på evenemang Facebook

(Klicka på bilden om du vill få den i större format.)

Kika också in på sidan för Kävlinge Furulund Samverkan för att hålla koll på vad som händer i närområdet. Nästa evenemang där är Vårmarknad i Kävlinge den 9 maj. 🙂

Läs också: Facebooks hjälpcenter ang att prenumerera på evenemang

 

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)