Skåne Innovation Week

Samarbetsanalyser & Skåne Innovation Week

Avslutade arbetsveckan med ett himla roligt besked! Första veckan i juni kommer jag att köra flera roliga aktiviteter i samband med Skåne Innovation Week. Kommer att bli riktigt kul. Den här veckan är ett led i Region Skånes arbete mot att bli Europas mest innovativa region år 2020.

Samarbetsanalyser - Skåne Innovation Week

Gott Arbetsliv Skåne

Det ena projektet handlar om Nätverk Arbetslivet och blir workshopar kring hur vi kan bygga upp en plattform för att än bättre ta tillvara på den kompetens som finns kring arbetslivets frågor, och hur arbetsplatsernas behov kan fångas upp. Gott Arbetsliv Skåne är arbetsnamnet på detta. Projektledare är EllErr konsult och samarbetspartners är Nätverk Arbetslivet, Malmö Högskola, Kommunförbundet Skåne m fl.

Samarbetsanalyser istället för konkurrentanalyser

Det andra projektet handlar om att inspirera till att tänka mer samarbete! Mellan företag & företag och mellan företag & föreningar t ex. Jag kommer att ta fram en arbetsmodell för att göra samarbetsanalyser, och tanken är att den ska användas under den här veckan och utvärderas i samband med de aktiviteter som genomförs. Kom gärna med idéer på vad du tycker skulle finnas med i en sådan analys! Vilka olika aspekter finns det när man ska hitta nya samarbeten?

Samarbetspartners i detta är Kävlinge kommun och kommunens företagarföreningar, Nyföretagarcenter Syd, Barsebäck Resort och BNI Barsebäck Resort bl a. Det kommer att bli tre olika nätverksträffar på tre olika platser i kommunen. De bjuder på en introduktion kring ämnet ”samarbete” och sen nätverkande i syfte att analysera samarbetsmöjligheter. Vem vet vilka innovationer och affärer som kan komma ut av det?!

Vet du någon mer som borde vara samarbetspartner i detta? Tipsa antingen dem eller mig. 🙂

Vill du göra samarbetsanalyser under Skåne Innovation Week?

Det som är spikat är lunch måndag 1 juni i Kävlinge, morgon Barsebäck Resort 2 juni och antingen frukost eller AfterWork 4 juni i Löddeköpinge. Mer information kommer att komma upp här på min hemsida, så håll utkik. Eller anmäl dig till mitt nyhetsbrev så får du mejl med uppdateringar.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)