Sommarlovsentreprenör 2015 Kävlinge kommun

Driftiga ungdomar sökes! Företag i sommar?

Dags att söka till Sommarlovsentreprenörerna 2015!

Nu har anmälan öppnat för ungdomar som vill prova på att driva företag i sommar! Istället för att gå och ha tråkigt hela sommaren. 😉 Eller söka ett ”vanligt” sommarjobb. Den som sökes är en ungdom som går i gymnasiet och är skriven i Kävlinge kommun. 

Då kan han/hon söka till Sommarlovsentreprenörerna! Ansökan ska vara inne 10 maj och det finns några datum som är viktiga att boka av i almanackan om man vill vara med. 5-18 juni + 22 juni är det kick-off med introduktion kring att driva företag. Det är då man får en skjuts framåt och får hjälp att strukturera upp sitt arbete.

Jag kommer att finnas med under förmiddagen den 18 juni för att prata om marknadsföring. Jag vill inspirera kring hur man kan tänka för att synas med sitt företag under den här ganska begränsade perioden, och hjälpa till att spåna idéer om hur man kan använda de olika kanaler som finns.

Sommarlovsentreprenör 2015 Kävlinge kommun - prova att driva företag i sommar

Inkomst

Sommarlovsentreprenören får 2 000 kr i startkapital, och det brukar sen finnas prispengar att vinna också baserat på hur det har gått i företaget under sommaren. Förhoppningsvis så hittar du en bra idé och tjänar pengar under sommaren.

Skattemässigt kan sägas att man driver sitt företag på hobbynivå, vilket innebär att man kan tjäna upp till 18 782 kr under hela året utan att betala skatt. Det blir alltså ganska okrångligt det hela. 🙂

Läs mer på

Du hittar mer information på kommunens hemsida: kavlinge.se – Sommarlovsentreprenör! Där finns också länken till sidan där du ska anmäla dig.

Erica ÖbergIntervjuer med sommarlovsentreprenörer

Fotoentusiast Erica Öberg – sommarlovsentreprenör. Intervju.

Perssons moppeservice fixar din gräsklippare! Intervju: Christian Persson

Vikfik – svalkande smaker! Intervju: Mikaela Mattsson

Intervju med sommarlovsentreprenör Philip Jinert, JinertDesign


Jag är med i bloggutmaningen #blogg100. Detta är inlägg 26/100.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)