Och Årets Höjdare 2013 är; Maria Kullberg!

Årets Höjdare 2013!

Maria Kullberg har under året, med stort engagemang, synliggjort Höjdarna och det kvinnliga företagandet i Kävlinge Kommun på ett storartat sätt.

Med nytänkande, energi och glädje stöttar hon nya såväl som gamla medlemmar i deras företagande på ett föredömligt sätt.

Så löd motiveringen. 🙂

Årets Höjdare 2013; Maria Kullberg, KullbergUtveckling

Så stolt jag är över denna utmärkelse! Årets Höjdare 2013! Den delas ut varje år till en medlem i Höjdarna – nätverket för företagsamma kvinnor i Kävlinge kommun. Det är medlemmarna själva som nominerar och motiverar, och det är de två senaste årens Höjdare som fäller avgörandet. Grundkriterierna handlar om att utveckla sitt eget företag, och dessutom på ett eller annat vis bidra till företagandet i kommunen.

Höjdarna betydelsefulla

Höjdarna har betytt enormt mycket för mig i mitt företagande sedan min start 2007. Det är så viktigt att ha ett forum för att få stöd och inspiration, där man kan hitta bollplank när man sitter med funderingar, och tillfällen att bara utbyta tankar och erfarenheter. I nätverket har jag hittat samarbetspartners och kunder, men också företag jag själv handlar från. Det är så oerhört mycket roligare att göra affärer med folk man känner än med någon okänd.

Första mötet med Höjdarna och företagsstart

Jag fick kännedom om Höjdarna första gången runt 2001, har jag för mig. Då hade jag tagit tjänstledigt för att studera efter att ha arbetat några år. Jag hade ett sug efter att starta företag (jag tror det ligger i generna ;)). Men; jag visste inte vad företaget skulle göra, jag kunde inte hitta min affärsidé helt enkelt. Däremot lockades jag av själva grejen med att driva företag, och såg vid något tillfälle en inbjudan till en träff med Höjdarna och gick dit. Jag minns det som en väldigt inspirerande kväll, och jag storgillade själva namnet på nätverket. Dels att det anspelade på den lilla byn Hög (uttalas höj), dels att det gjorde anspråk på en rätt kaxig benämning på medlemmarna.

Hur som helst så tog det lite ytterligare studier, två barn och en kort sväng inom forskningsvärlden innan jag började få min affärsidé klart för mig. Jag hade tidigt varit lockad av verksamhetsutveckling och utbildning, och började känna att jag nog faktiskt hade något att komma med på den fronten. Fick ett uppdrag att utvärdera ett äldreboende (som arvoderad anställd, men det kunde lika gärna varit som företagare), och sen började det rulla på.

Jag gick snabbt med i Höjdarna, och blev relativt snart inbjuden att vara med i planeringsgruppen. Eftersom jag gillar att planera och genomföra saker, tackade jag ja utan betänketid. Sedan har jag blivit kvar där och är oerhört stolt över hur Höjdarna har fortsatt utvecklas under de här åren. Jag tycker verkligen att vi lever upp till vår ambition att alltid skapa affärsnytta för medlemmarna i allt vi gör.

Årets Höjdare

När nätverket hade 15-årsjubileum år 2009, bestämde vi att vi ville göra något speciellt för att uppmärksamma företagande kvinnor i vår omnejd. Det pris som kommunen delar ut, Årets företagare, ställer krav på en mer omfattande verksamhet och högre omsättning än vad många av våra medlemmars företag kommer upp i. De skulle alltså inte kunna vara med och tävla där trots att de bedriver fantastiska verksamheter och gör insatser som har oerhört stor betydelse för företagandet på andra sätt.

Vi ville uppmärksamma dessa kvinnor som inte bara arbetar för det egna företaget, utan också gör sådant som har betydelse för andras företagande. Därför instiftade vi utmärkelsen Årets Höjdare. På Höjdarnas hemsida kan du läsa mer om utmärkelsen och vem som fått den genom åren.

Nedan en inbäddad bild som jag delade på min Facebookprofil i samband med att jag fick utmärkelsen.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] anledning av att mitt år som Årets Höjdare går mot sitt slut och det är dags att utnämna nästkommande Årets Höjdare, så blev jag […]

Kommentering är stängd.