Skapa en sida på facebook

Har du ett knöligt företagskonto på facebook? Här är lösningen.

Tycker du att ditt företagskonto på facebook är knöligt att hantera?

Har du en företagssida som inte är kopplad till din privata profil och behöver logga ut och in för att växla mellan din profil och din sida? Ett företagskonto (kanske med flera sidor kopplade) som inte har samma smidighet som din privata profil? Här nedan får du en lösning!

Du kan registrera en sida på facebook på två olika sätt

Antingen när du är inloggad på din privata profil eller som utloggad. Den sida du registrerar utan att vara inloggad får ett konto som saknar privatkontots funktionalitet.

Företagskontot saknar funktioner;

Skapa en sida på facebookDu saknar sökfältet där du kan söka bland sidor, applikationer och privatpersoner. Du hittar bara dem som har interagerat med din sida (skrivit i loggen, svarat på dina uppdateringar eller skrivit direkt/privat meddelande till din sida). Eller dem du har adressen till och kan skriva in i  webbläsarens adressrad (där du anger t ex http://facebook.com/kullbergutveckling).

Du kan inte skriva meddelanden till en enskild gillare om inte denna har skrivit till dig först. Om du har en tävling på din sida och vinnaren verkar ha missat din status om att han/hon har vunnit, vore det kanske kul att kunna söka upp hans/hennes profil och skriva en rad där? Som sida kan du inte göra det.

Av dessa anledningar rekommenderar jag att man skapar en sida när man är inloggad på facebook.

Lösningen

Lösningen är inte speciellt komplicerad, men det är några saker du behöver tänka på för att det ska fungera.

Principen är att du kopplar till en privat profil till din sida genom att lägga till den som administratör på din sida. Har du skapat sidan som inloggad med din privata profil blir du automatiskt administratör på det här viset. Var du utloggad vid skapandet av sidan har du ingen privat profil som administratör.

Välj att koppla till:

Punkt KullbergUtvecklingDen privata profil du redan har. Det vanligaste och absolut smidigaste. Fundera bara över dina sekretessinställningar och vad du vill att dina gillare ska kunna läsa om dig om du skriver i deras loggar eller liknande. Det är t ex vettigt att se till att arbetsgivare är ifyllt i din profilinformation och synligt för alla (även dem som inte är dina vänner).

Punkt KullbergUtvecklingEn ny profil enkom för att hantera företagssidan. Kan vara aktuellt om du sitter på ett större företag och har ansvar för sidan i egenskap av anställd och inte alls vill koppla din privata profil till företagets sida. Men det är bara när du interagerar med enskilda personer i deras loggar eller liknande som ditt namn syns. Allt annat gör du i företagssidans namn, precis som innan.

Tänk på;

Punkt KullbergUtveckling Om du skapar en ny profil; se till att bekräfta din registrering genom mailet som skickas till dig. Annars går det inte att lägga till dig som administratör.

Punkt KullbergUtvecklingOm du skapar en ny profil; Facebook anmärker på att e-postadressen finns för ett annat konto om du tar samma du använde när du registrerade sidan. Ta en annan och byt senare till den adress du vill ha.

Punkt KullbergUtveckling Oavsett om du väljer befintlig profil eller skapa en ny; Du måste gilla sidan ifråga, så leta rätt på den och klicka på gillaknappen om du inte redan gjort det.

Gör nu så här:

1) Logga in på företagskontot så att du kommer åt att redigera din sida

2) Gå till Administratörspanelen

3) Välj Redigera sidan

4) Gå till Hantera administratörer

5) Fyll i e-postadressen till den profil som ska bli administratör

6) Klicka på Spara

7) Bekräfta ändringen genom att fylla i ditt lösenord för företagskontot

Nu syns den privata profilen i listan över administratörer. Har du flera sidor som du behöver administrera på det här viset gör du om proceduren för de sidorna.

När du är klar: Logga ut och logga in igen, nu med den privata profilen. Förmodligen har du fått upp en länk till sidan i menyn till vänster på din startsida.

Betydligt smidigare åtkomst av din sida, eller hur?!

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara
  1. Camilla
    Camilla says:

    Jag har försökt göra som du beskrivit men det går inte. Jag tom skapade ett nytt konto men det gick inte i allafall.

Kommentering är stängd.