Läs mer-länken i WordPress

Att infoga Läs mer-länk i dina blogginlägg

Kanske har du sett att det på bloggar ibland finns en länk ”Läs mer…” under ett utdrag ur ett inlägg, och så får man klicka där för att se hela inlägget?

Det är smidigt för att få en överskådlig bloggsida där besökaren snabbt kan se vad som skrivits på sistone och sen välja vad man vill läsa mer om. Jämfört med att ha hela texten på bloggsidan så slipper besökaren scrolla så långt.

Det finns en smart knapp i WordPress för att skapa detta:

Infoga Läs mer i WordPress

(Exakt vilka knappar du ser när du redigerar ett inlägg/en sida beror på ditt tema, men ungefär så här ser det ut i WordPress. Om du bara ser en rad med knappar kan du klicka på den knapp som är bredvid den gula knappen på bilden. Den gör att du visar/döljer utökar verktygsrad. Gillar du kortkommandon använder du Alt + Skift + Z på ditt tangentbord.)

Så här infogar du Läs mer-länken

  1. Skriv klart ditt inlägg
  2. Välj var du vill att texten ska brytas och ställ markören där
  3. Klicka på knappen som visas på bilden ovan (två textstycken som delas med en streckad linje). Gillar du kortkommandon använder du Alt + Skift + T.
  4. Publicera/Uppdatera inlägget!
Så enkelt var det! Visst är WordPress ett kul verktyg?! 🙂

Så här ser det ut i ditt redigeraläge när du har infogat länken (lite olika beroende på hur ditt tema är programmerat att visa funktionen):

Läs mer-länk infogad i WordPress

Prenumerationsmail

Detta slår också igenom för dig som använder t ex JetPacks prenumerationsfunktion (tillägg/plugin till WordPress). Det är en funktion som gör att dina besökare kan prenumerera och få dina blogginlägg direkt till sin mail. Infogar du en Läs mer-länk kommer de att få inläggets text fram till den, och får sedan klicka sig in på bloggen för att läsa mer.

Så här ser det ut i mailet:

Infoga Läs mer i WordPress: Prenumerationsmail

Den här Läs mer-länken påverkar dock inte vad som visas i RSS-läsare – där kommer fortfarande hela blogginlägget med om du har ställt in dina grundinställningar för WordPress så (Inställningar – Läsa).

Du som har en WordPress-blogg – använder du den här funktionen?

PS:

Om du blev nyfiken på vad exemplets blogginlägg handlar om kan du läsa det på bloggen Ett Gott Arbetsliv här: Att begå misstag – bra eller dåligt?

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)