10 enkla sökmotortips för din blogg

Bloggträffar med Ett Gott Arbetsliv

Bloggträff med sökmotortips - Nätverk Arbetslivet/Ett Gott Arbetsliv

Bloggträff med sökmotortips i Malmö – Nätverk Arbetslivet/Ett Gott Arbetsliv (foto: Viveka Eriksson, Damjournalen)

Ett av mina engagemang ligger i Nätverk Arbetslivet – en organisation som vill uppmärksamma vårt arbetsliv. Ett sätt som vi gör det på är genom en blogg,  Ett Gott Arbetsliv, där flera skribenter delar med sig av sina perspektiv på olika frågor som rör vårt arbetsliv.

Vi ordnar träffar för skribenter och läsare (och allmänt nyfikna och nätverkssugna) och under våren har vi haft två stycken – en i Malmö och en i Stockholm. Läs gärna en rapport från Stockholm på gottarbetsliv.se! Väldigt roligt att träffas personligen när man läst varandras inlägg!

Sökmotortips!

Vi pratade om bloggen så klart, och om hur vi kan skriva inlägg som våra läsare gillar. Jag delade med mig av några sökmotortips, som inte så förvånande stämde väl överens med det som vi själva gillar när vi läser blogginlägg. Google försöker att tänka som besökaren när de formar sina algoritmer.

Nu vill jag bjuda även dig på dessa sökmotortips så att du själv kan arbeta med dina inlägg så att sökmotorerna gillar din blogg eller hemsida bättre. 🙂

http://www

Punkt KullbergUtveckling Välj ut ett huvudsakligt sökord som du tror att dina läsare kan söka efter när de vill hitta din typ av innehåll som du har i just det aktuella inlägget.

Punkt KullbergUtveckling Använd sökordet i inläggets titel – det gör titeln samtidigt beskrivande av innehållet! Viktigt för att locka läsaren men även sökmotorerna alltså.

Punkt KullbergUtveckling Ha en struktur för inläggens länkar så att inläggets länk också får sökordet i sig. I WordPress ställer du in detta under Inställningar.

Punkt KullbergUtveckling Använd sökordet i några av dina rubriker i inlägget. Se till att inte bara fetstilsmarkera, utan använda formateringen i din stilmall – i html-läget ska det synas som <h1> <h2> eller <h3> t ex.

Punkt KullbergUtveckling

Använd sökordet tidigt i ditt inlägg så ser sökmotorerna snabbt att texten verkligen handlar om det titeln säger

Punkt KullbergUtveckling

Lägg in bilder som är relevanta och ge dessa en titel och en s k ”alternerande text” (den som visas när man för muspekaren över en bild) som innehåller ditt sökord

Punkt KullbergUtveckling

Skriv mer än 450 ord. En alltför kort text tenderar sökmotorerna att betrakta som mindre intressant. Visst kan du skriva korta blogginlägg ibland, men varva det i så fall med längre texter för att få bra sökträffar.

Punkt KullbergUtveckling

Se till att ha unikt innehåll på varje sida. Om du upprepar dina texter på flera ställen kallas det för ’duplicate content’ och då rankas båda sidorna med texten sämre. Sökmotorn vet helt enkelt inte vilken som är viktigast.

Punkt KullbergUtveckling Länka till annat bra innehåll på samma ämne, både till externa sidor och inlägg på din egen blogg. För läsaren blir det ett mervärde att kunna läsa vidare och du har fångat intresset, och det gillar sökmotorerna!

Punkt KullbergUtveckling När du länkar – se till att skriva en beskrivande länktext där ditt sökord gärna får finnas med. Skriv inte ”Läs mer här…” och gör det till en länk, utan skriv kanske ”Läs mer om ’sökordet’ här…” eller om du länkar till en artikel eller ett blogginlägg med sökordet i titeln gör du hela titeln till en länk.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ett annat blogginlägg med de tipsen. I samlingen av Ny(fiken)heter på kullbergutveckling.se: 10 enkla sökmotortips för din blogg för att vara […]

  2. […] ett annat blogginlägg med de tipsen. I samlingen av Ny(fiken)heter på kullbergutveckling.se: 10 enkla sökmotortips för din blogg för att vara exakt. ILisa Moraeus och Maria […]

Kommentering är stängd.