KullbergUtveckling AB har sett dagens ljus!

Äntligen är KullbergUtveckling AB här!

Idag är jag lite extra glad, för idag har jag fått registreringsbevis för mitt aktiebolag! Vilken trevlig present på Alla Hjärtans Dag! Framöver kommer företaget att heta KullbergUtveckling AB. Det tar kanske ett tag nu innan allt är överflyttat till det nya bolaget, men nästa faktura jag skickar lär gå därifrån.

Registreringsbevis för KullbergUtveckling ABSå roligt det känns! Det var en lite längre process än normalt för jag fick först inte mitt namnförslag godkänt. Det fanns nämligen ett bolag med för likt namn. Så jag började med att klura på hur jag skulle justera mitt namn för att få till det på ett bra sätt. Att bara lägga till sitt förnamn kan vara tillräckligt för att få igenom det hos Bolagsverket, men eftersom jag säger ’KullbergUtveckling’ i ett ord kändes det helt fel att lägga till Maria före det. Man tappar flytet liksom.

Medgivande var lösningen

Efter en hel del huvudbry kom jag på att jag känner personen som har det snarlika företagsnamnet. Eller ja, det visste jag ju att jag gjorde, men tänkte inte på att hon faktiskt kunde hjälpa mig. Hon kan ju ge sitt medgivande till att jag använder namnet. Jag hade redan berättat för henne att jag fått brev om krocken och att jag behövde komplettera min ansökan till Bolagsverket, men tänkte då inte på detta. Det stannade vid att vi båda tyckte det var lite lustigt.

Ambassadör

Kullberg Ledarskap och UtvecklingÄven om Kullberg inte är ett väldigt ovanligt efternamn så är det heller inte ett av landets vanligaste, så första gången vi stötte på varandra kändes det kul. Vi har mer än namnet gemensamt. Susanne Kullberg är en kollega genom ambassadörer för kvinnors företagande, vi har träffats vid några tillfällen och följer varandra på Facebook. Susanne driver ett företag som heter Kullberg Ledarskap och Utveckling och jobbar med just det företagsnamnet signalerar, bland annat genom föreläsningar och utbildningar.

Företagsnamnsbryderi

Jag tycker inte våra namn är så väldigt lika egentligen, men det är tillräckligt för att kunna förväxlas säger Bolagsverket. Susannes AB har förnamnet med i registreringen så det var inte det som krånglade, utan hon har haft kvar sin enskilda firma och det var den som låg nära mitt namn, menade Bolagsverket. Det var en intressant lärdom på vägen, det här hur de resonerar kring företagsnamnen.

Kontentan:

Hur man skriver AB/aktiebolag har ingen betydelse.
Att lägga till Sverige eller liknande räcker inte.
’Kullberg Ledarskap och Utveckling’ är likt KullbergUtveckling AB.
’Susanne Kullberg Ledarskap och Utveckling AB’ är inte likt KullbergUtveckling AB.

Glad överraskning

När jag frågade Susanne om vad hon tyckte om att våra namn var lika fick jag ett glatt och överraskande svar tillbaka.

Jag ser ingen som helst nackdel med att vi har bolagsnamn som påminner om varandra. Dessutom tycker jag att du verkar göra ett toppenjobb, så jag ser det bara som en fördel om vi skulle bli förknippade med varandra.

Hur kan jag lämna mitt medgivande?

Kram på Alla Hjärtans Dag!Så hon skickade sitt medgivande till Bolagsverket, och idag kom beskedet därifrån! Tack och tack detsamma, säger jag till Susanne Kullberg!

En stor kram på Alla Hjärtans Dag!

PS: Mitt nya organisationsnummer är 556961-9405. 

Välkommen! 🙂

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)