Musik i arbetet

Igår morse hade Maria Kullberg ett av hennes berömda seminarier om målinriktat företag. Det var en specifik del som väckte stort intresse för mig som jag skulle vilja bygga vidare på, nämligen themesongs och därmed även musik i allmänhet!

Musik för mig är en nödvändighet och kan vara ett väldigt kraftigt verktyg, både personligt och professionellt! Men innan jag går vidare med hur man kan använda sig utav musik i sitt arbete vill jag berätta lite om mitt personliga musikaliska beroende.

Musikens kraft

Jag har nästan alltid musik igång i mina pålitliga, småslitna hörlurar. Oavsett situation så försöker jag ha en låt, en melodi, en känsla i form av ljud i mina öron för att motivera mig själv, fokusera eller bara få inspiration. Det är så jag, personligen, fungerar; jag fungerar bättre med musikens närvaro, jag kan skärpa min fokus och öka tempot jag arbetar på baserat på vad jag lyssnar på. Så jag använder det till min fördel så fort jag får tillåtelse eller läge till det. Nu t.ex. spelas The Glitch Mob’s senaste album Love Death Immortality för att skärpa min fokus så jag slipper skriva för mycket onödigheter! Med det sagt, vidare!

Maria Kullberg berättade idag om sin themesong ”One Moment in Time” och vad låtens musikaliska kraft gjorde för henne i samband med företagsstarten 2007. Det var det som inspirerade mig till att skriva detta och uppmana er till att ha en themesong, vare sig det är personligt eller professionellt. Alla har dåliga dagar där allt verkar gå fel, däcket är punkterat i regnväder, kaffet är gammalt och kallt (ve och fasa…) eller din kund drog sig ur er deal i sista minuten. Det kan hända alla och oftast får man känslan av att bara gå hem och lägga sig igen. Därför är det viktigt, enligt mig, att ha någon form av hemligt vapen för att kunna komma tillbaka på benen och fortsätta kämpa. Det är där en themesong kommer in i bilden!

Dags att hitta en themesong!

Jag vill att du ska hitta en låt, kanske två, som du känner ger dig vilja att fortsätta kämpa för något, någon eller bara gör er glada och lite piggare på dagen och sedan koppla det till ert arbete. Seså, iväg och hitta låten nu, jag kan vänta!

Hittat? Utmärkt! (om du hittade något vill säga, gjorde du inte det hänvisar jag till stycket precis ovan)

Försök stänga ute allt omkring dig och lyssna igenom låten en gång och tänk på allt möjligt positivt som du kan koppla till texten, rytmen och melodin i allmänhet. Efter det vill jag att du sätter igång och arbetar så hårt du bara kan. Så fort du är trött eller känner att du inte kan fortsätta så är det bara att ta en lugn stund och lyssna på låten igen för att fokusera om och låna den kämpaglöden som du har sparat in i den låten. Om du är lite som mig, även bara en fragment så är jag nästan helt säker på att du kommer ta av dina hörlurar, vända dig emot den där enorma pappershögen du måste gå igenom innan lunch och sätter igång att arbeta med ett enormt flin, tänkandes ”Inga problem”.

Detta var allt jag hade om säga om detta just nu. Lämna gärna en kommentar om vilken låt som är din themesong, om hur konstigt jag formulerar mina meningar eller bara vill fråga mig om något!

Tack för mig!

Alexandru Järmenson
Senaste inläggen av Alexandru Järmenson (se alla)