Verksamhetsutveckling: Att beskriva sin dröm. Bild från Finska Korttidsterapi-institutet

Verksamhetsutveckling: Dröm och sikta på dina mål!

Verksamhetsutveckling handlar om dina drömmar

Bland det roligaste i mitt arbete som verksamhetsutvecklare är att locka fram den kärna som finns i dig som har startat ett företag. Vilka drömmar har du? Vad ser du för ditt inre när du tänker på ditt företag fem eller tio år fram i tiden? Du vet: de där tankarna som finns där men som kan vara så svåra att formulera för sig själv. De som ska ta sig uttryck i din affärsidé och din handlingsplan för företaget.

Verksamhetsutveckling: Att beskriva sin dröm. Bild från Finska Korttidsterapi-institutetVåga drömma!

Igår påbörjade jag det här arbetet tillsammans med en kund. Vi pratade om drömmen – hur företaget ser ut om fem eller tio år. Vilka olika delar som finns med då i verksamheten och hur arbetet bedrivs.

Ta fram papper och penna och börja skissa ner de olika tankar som kommer till dig. Rita eller skriv, vilket som faller dig in och som känns bekvämt. Försök att verkligen leva dig in i situationen som om du redan var där.

Vad ser du i din arbetsvardag? Är du ensam? Har du samarbetspartners? Har företaget expanderat? Vad gör du om dagarna? Vem är dina kunder? Hur ser livet i övrigt ut i förhållande till ditt företag? Likadant eller har du gjort några större förändringar om fem-tio år?

Censurera inte dig själv utan klottra ner allt du kommer på!

Nu jobbar du mot ditt mål!

Redan genom att formulera detta har du satt en skjuts på din verksamhetsutveckling. Du har drömmarna inom dig redan från början, och även om de inte är uttalade kommer du att färdas mot dem. Det är min fasta övertygelse om att vi människor fungerar så att vi gör omedvetna val på vägen mot det som finns i våra tankar. Och gissa vad som kan hända nu när du har skissat ner din dröm på ett papper och börjat formulera den i ord? Jo, nu kan du göra medvetna val som tar dig med mycket större kliv mot dina mål!

Nästa steg i verksamhetsutvecklingen?

I nästa steg jobbar du med att formulera ett mål att börja arbeta med, men det tar vi en annan gång. Håll utkik här bland Ny(fiken)heterna så kommer fortsättningen vid tillfälle!

Till dess får du gärna dela med dig av dina drömmar för företaget, eller dina tankar om att drömma!

För visst är det oerhört inspirerande att läsa om andras företagsdrömmar och tankar om verksamhetsutveckling?! och visst händer det spännande saker när vi börjar uttala våra drömmar högt?!

 

Läs också:

Verksamhetsutveckling: Att välja ett mål

Verksamhetsutveckling: Högt ställda, eller mål i underkant?

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Verksamhetsutveckling: Dröm och sikta på dina mål! […]

Kommentering är stängd.