Härligt, sidan är mobilanpassad! (Googles nya algoritmer)

Är din hemsida mobilanpassad och klarar Googles nya algoritmer?

Är din webbplats mobilanpassad?

För ett par veckor sedan gick en ny stor förändring igenom i Googles algoritmer för hur de rankar sökträffar. De har förvarnat om den här förändringen, vilket de inte brukar göra. Syftet med det har varit att ge folk en chans att vidta åtgärder för att inte tappa sin Googlerankning.

Googles nya algoritmer = sämre rankning utan mobilanpassning

Det har kallats Mobilgeddon, och handlar om att din webbplats ska vara mobilanpassad. Google strävar efter att ge bästa möjliga sökträffar och upplevelse till den som söker. Det innebär att de anpassar sig till att mobilanvändandet har ökat och att folk förväntar sig ett resultat som är lätt läsbart från sin mobiltelefon.

Om din webbplats/hemsida inte är mobilanpassad kommer den att rankas sämre vid sökningar från en mobil. Och det sker oavsett hur relevant och bra innehåll du har i förhållandet till sökningen som just gjorts. Eftersom en väldigt stor del av alla sökningar idag görs från just mobiltelefoner så är det här oerhört viktigt för dig som företagare att tänka på.

Testa din webbplats!

Det finns ett test du kan använda för att se om din webbplats håller måtten. Kopiera in länken till din webbplats här: www.google.se/webmasters/tools/mobile-friendly så får du svar på om du behöver göra något eller om sidan är godkänd. Det tar en liten stund för verktyget att köra sin check, så vänta.

Härligt, sidan är mobilvänligFick du ett positivt svar?

Var det ett mindre positivt svar? Ja, då är det dags att fundera på hur du ska hantera det. Jag rekommenderar definitivt att du gör något åt din webbplats/hemsida så fort som möjligt.

WordPress och mobilanpassat tema

Härligt, sidan är mobilvänlig (Googles nya algoritmer)

Och äntligen är även kullbergutveckling.se mobilanpassad! 🙂

Om du har ett gammalt WordPress-tema så kan det innebära att det inte är mobilanpassat. Då får du antingen lägga till ett mobiltema eller byta tema helt och hållet. Jag har gjort det senare, d v s bytt tema. De flesta teman idag är responsiva och därmed mobilanpassade. I praktiken innebär det att du får upp innehållet och kan läsa utan att zooma. Det ser inte ut på samma sätt på datorn som på mobilen då.

För att fira min nya hemsida har jag utlyst en tävling där du kan vinna en timme med mig, att använda till vad du vill inom mitt expertisområde. 🙂 Tävlingen hittar du här, och den avgörs 19 maj – vinnaren avslöjas vid frukosten den 20 maj. 🙂

Dela gärna inlägget så att fler kan få koll på läget kring detta!

 

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)