Maria Kullberg: Hemsida i WordPress - kan man göra det själv?

Hemsida i WordPress – kan man göra det själv?

Inspirationslunch med Herbert Felix Växthus

Maria Kullberg: Hemsida i WordPress - kan man göra det själv?

Inspirationslunch 28 mars 2012. Maria Kullberg: Hemsida i WordPress – kan man göra det själv? (Foto: Viveka Eriksson)

I förra veckan höll jag föredrag på den härliga Inspirationslunchen med Herbert Felix Växthus i Eslöv. Rubriken på föredraget var Hemsida i WordPress – Kan man göra det själv?

Herbert Felix var han med gurkorna och ketchupen, ni vet, som Tanja Parkkila, affärsutvecklare på växthuset burkar säga. 🙂 Växthuset drivs i hans anda och man riktar sig särskilt mot personer med annan bakgrund än svensk som vill starta och utveckla företag.

Ett par gånger per termin anordnar HFV inspirationslunch för företagare – Vässa dig själv som företagare. Då får du en riktigt god lunch och två-tre kortare föredrag om några matnyttiga ämnen kring företagandet.

Övriga talare vid den här lunchen var Viveka Eriksson från Damjournalen som pratade om Personligt Varumärke, samt Anna Envall Lundberg från Analysera vars ämne var grafisk profil.

Nästa tillfälle är 24 april och det kan du läsa om här.

Hemsida i WordPress – kan man göra det själv då?

Ja, jag menar att man absolut kan det. I föredraget visade jag överskådligt hur man gör för att installera WordPress. Du kan se bilderna i PowerPointen här nedanför.

Ladda ner programvaran från sv.wordpress.org eller wp-support.se. Själva installationsprocessen tar inte så lång stund och det klurigaste är att leta rätt på sina användaruppgifter från webbhotellet. Har du aldrig fört över filer till ditt webbhotell blir det också en ny erfarenhet för dig, men det är inte nämnvärt svårare än att flytta filer från en mapp till en annan på datorn.

Det som inte finns med här nedan är att vi därefter gick in och tittade på hur man byter tema, skapar sidopaneler, gör ett nytt inlägg, laddar upp bild eller videoklipp bland annat.

Fråga gärna om det är något du inte hänger med på i bildspelet nedan! Kanske det är fler som undrar samma sak som du, och jag svarar gärna. Antingen direkt i kommentarsfältet eller i ett nytt blogginlägg. 🙂

(Tryck på pilarna nere i högra hörnet så får du fullskärmsläge och kan läsa lättare.)

View more PowerPoint from Maria Kullberg
Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)