LinkedIn

Hur använder du dina kontakter på LinkedIn?

Alla olika sociala kanaler används olika av dem som är där, det är jag medveten om. Men ibland kan jag inte låta bli att förundras över hur vissa personer verkar tänka. Eller inte tänka.

Rutinartade meddelanden på LinkedIn?

LinkedInJag är ingen fan av att skicka samma meddelande om önskad kontakt till flera olika människor, men jag kan förstå att det sparar tid att göra det. Jag är dock tveksam till om det ger utdelning i proportion till tidsbesparingen jämfört med att lägga ner energi på personliga kontakter. Hur många ”knack knack” behöver du göra för att få ett ”snick snack” och till sist ett ”ja tack” med de respektive tillvägagångssätten? Jag har själv en klar känsla som svar på den frågan. – Hur tänker du?

#fail

Om man nu tvunget vill skicka standardiserade massförfrågningar till sina kontakter på LinkedIn så kanske man ska se över sina formuleringar, inte minst de säsongsbetonade? Jag fick ett meddelande idag som avslutades med:

Anledningen till kontakt är att jag skulle vilja träffa dig kort efter påsk, helt förutsättningslöst.
Kort möte i all enkelhet för att visa vad vi kan göra..!

Enligt min almanacka var det påsk för sju veckor sen.

Den föregående delen av meddelandet var en lång utläggning om den nya tjänst som erbjöds. Inte ett ord om varför jag var en intressant kontakt. Inget som förklarade ”what’s in it for me”. Jag kan inte påstå att jag blev sugen på ett möte…

Nej, var lite rädd om varandras inboxar och se till att ha kvalitet i dina kontaktförsök så kommer du längre!

Hur sköter du dina kontakter på LinkedIn? Ny(fiken)het från KullbergUtveckling

Hur välja sina kontakter på LinkedIn?

Jag tror att detta är en kontakt som blivit accepterad av misstag från min sida. Jag tycker om att ha koll på mina kontakter på så vis att jag vet något om vem de är och vad de gör. Jag vill kunna svara om någon frågar om en gemensam kontakt. ”Vet du vad det här är för person?” Det är det jag tycker är den stora vitsen med LinkedIn; ett yrkesnätverk där man kan ha nytta av att se vem som finns i sina kontakters kontaktnät.

Och man ska inte glömma att även om det är kontakter på nätet, så är det fortfarande mänskliga relationer det handlar om. Fundera över hur du skulle uttrycka dig om du ville få till ett möte med någon du möter för första gången på ett mingel. För över det tänket när du tar kontakt på nätet!

Hur använder du dina kontakter på LinkedIn? undrar KullbergUtveckling

 

Hur sköter du dina kontakter/relationer på LinkedIn?

Hur bestämmer du vem du vill ha som kontakt?

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)